Meryl Streep voegde zich bij Big Little Lies zonder überhaupt een script gelezen te hebben

Na het enorme succes van het eerste seizoen krijgt ‘miniserie’ Big Little Lies toch een deel 2. Het tweede seizoen voegt niemand minder dan Meryl Streep aan de cast toe. En die had blijkbaar weinig overtuiging nodig.

Big Little Lies is gebaseerd op Liane Moriarty’s gelijknamige boek. Het verhaal gaat om een groep vrouwen uit een welstandswijk, die allemaal met hun eigen problemen kampen. Centraal in het eerste verhaal stond een moordonderzoek waarbij één of meerdere vrouwen betrokken waren. De verhaallijnen kwamen aan het eind van het seizoen samen in een spectaculaire ontknoping die fans achterliet met een honger naar meer. De serie zou namelijk oorspronkelijk slechts uit één seizoen bestaan. Uiteindelijk is er toch besloten een tweede seizoen te maken en de toevoeging aan de cast die het tweede seizoen ontving had bijna niet beter kunnen zijn. Meryl Streep zal de cast komen versterken. Daar blijkt de actrice weinig overtuiging voor nodig te hebben gehad.

Streep had recentelijk een interview met The Hollywood Reporter waarin ze voluit vertelde over de serie en hoe enthousiast ze was om eraan te beginnen. Ze wijdde uit over hoe haar agent vertelde dat de serie een rol speciaal voor haar had geschreven. “He said, ‘There’s a part that they wrote with you in mind because they called her Mary Louise’ – Mary Louise is my actual legal name,” vertelde Streep. “I said, ‘Yeah, I’ll do it.’ He said, ‘Don’t you want to read it?’ I said, ‘No.’ It was the greatest thing on TV. It really was, that first season.

Streep speelt in de serie de rol van Celeste’s (Nicole Kidman) schoonmoeder, die van plan is niet te rusten tot alle geheimen boven tafel zijn. Het tweede seizoen is vanaf 9 juni te zien bij HBO.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *