Mogelijke Disney+ serie voor Obi Wan

We wachten al jaren vergeven op een film rondom Star Wars’ Obi Wan, maar worden telkens teleurgesteld. Maar Disney gaat dit lijden misschien verzachten met een beperkte serie over het personage, op hun aankomende streamingplatform Disney+.

De geruchten rondom een Obi Wan film bereikte een hoogtepunt in 2017 toen regisseur Stephen Daldry aan het project werd verbonden. Echter flopte Solo: A Star Wars Story nogal, wat er naar verluid toe leidde dat het project voorlopig in de ijskast werd gezet. Nu gaat die ijskast op een kier als Star Wars News Net laat weten dat LucasFilms werkt aan een miniserie over het personage op het aankomende streamingplatform Disney+, die ook een serie rondom Marvel’s Loki zal huisvesten. Er zijn ook al twee andere Star Wars projecten bevestigd voor het platform, The Mandalorian en een Rogue One voorloper. Obi Wan zal zich daar dus vast thuisvoelen.

LucasFilms heeft nog wel plannen om meer films te gaan maken, maar last naar verluid wel een pauze in na Star Wars: Episode IX, die in december uitkomt. Deze film zal waarschijnlijk het Skywalker Saga afsluiten, wat natuurlijk vraagt om een brainstorm om de nieuwe richting van het franchise. Als de serie gemaakt wordt, zal het zich gaan richten op Obi Wan’s tijd op Tatooine, wat het project perfect maakt als miniserie, omdat er voldoende materiaal is voor meerdere afleveringen, maar niet zoveel dat je de fans er jaren tevreden mee kan houden. Er is in elk geval nog geen officiële aankondiging geweest, maar we houden het in de gaten.

Beeld: LucasFilms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *