Netflix cancelt One Day At A Time

Netflix heeft aangekondigd de veel geprezen serie One Day At A Time niet te vernieuwen voor een vierde seizoen. Het platform maakte het nieuws zelf bekend op Twitter. Maar fans van de serie laten het er niet zomaar bij zitten.

Woede van fans online nadat Netflix heeft aangekondigd One Day At A Time niet meer te vernieuwen voor een vierde seizoen. One Day At A Time was een remake van de populaire ’80 serie met dezelfde naam en net als deze serie maakt de nieuwe One Day At A Time veel naam voor zichzelf door omstreden onderwerpen aan te spreken, en hierbij goed gebruik te maken van humor. Op deze manier brengt de serie onderwerpen als LGBTQ, depressie en angststoornissen, ongelijke rechten en immigratie naar voren, om het gesprek hierover gaande te houden. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat de serie voor veel mensen, die met soortgelijke problemen zitten, veel steun hebben ondervonden aan de serie. One Day At A Time gaat om Penelope Alvarez, een veteraan die na terugkeer met haar zoon en dochter en moeder samenwoont en probeert haar leven weer op de rails te krijgen, ondanks de mentale gevolgen van de oorlog die ze nog steeds met zich meedraagt. De serie heeft een nog steeds groeiende fanbase, maar Netflix besloot dat het niet snel genoeg ging en besloot de serie te cancelen omdat het niet genoeg kijkers had.

Het duurde ongeveer een uur voordat #SaveODAAT het nummer één trending topic wereldwijd was, toen de fans het internet bestormde. Hiermee laten ze wel zien dat de serie toch wellicht meer fans heeft dan Netflix denkt. Ook wordt onderstreept dat Netflix zelf ook meer had kunnen doen om meer kijkers te verzorgen, aangezien de serie door Netflix eigenlijk nauwelijks werd gepromoot. De woede online doet denken aan het moment vorig jaar toen Brooklyn Nine-Nine na vijf seizoenen door Fox werd gecanceld en fans een online offensief begonnen, wat er uiteindelijk voor zorgde dat de serie werd opgepikt door NBC en nu inmiddels alweer vernieuwd is voor een zevende seizoen. Qua bondgenoten zit One Day At A Time alvast goed, want onder andere Lin-Manuel Miranda, die ook bij Brooklyn Nine-Nine destijds vol het gevecht aanging, heeft zich bij de fans gevoegd om de serie over genomen te laten worden door een ander netwerk, net als meerdere leden van de cast van Brooklyn Nine-Nine. Bekijk enkele tweets hieronder.

De strijd is dus in elk geval nog niet gestreden. Het is nu in elk geval afwachten tot een ander netwerk besluit de serie over te nemen. Tot die tijd kunnen fans alleen de woorden van Schneider volgen:

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *