Nieuwsupdate van het Star Wars 9 Celebration Panel

Naast de trailer wist het Star Wars 9 panel van Star Wars Celebration in Chicago nog een hoop nieuws te brengen. We hebben alle belangrijke nieuwtjes voor de afsluiter van het trilogie van trilogieën even voor je op een rijtje gezet.

We moeten nog tot december wachten tot we Star Wars 9: The Rise of Skywalker kunnen bekijken, maar we weten wel eindelijk iets meer over de goed bewaakte film. Niet te enthousiast worden, we weten niet echt iets over het plot, maar we hebben in elk geval meer informatie dan eerst.

The Return of the Palatine

Het grootste nieuws naast de trailer moet wel de terugkeer van Emperor Paladin zijn. Paladin was de overkoepelende slechterik van de eerste twee trilogieën en werd uiteindelijk verslagen in Return of the Jedi, maar blijkbaar niet verslagen genoeg, want hij keert dus terug voor The Rise of Skywalker. Hoe groot de rol van Paladin precies zal zijn binnen het plot is niet bekend, maar het is in principe wel nostalgisch dat hij nog een keer terugkeert voor de finale.

Return of the Lando

En Palatine zal niet de enige Return of the Jedi bekende die een terugkeer maakt voor de film. Al eerder werd bekend dat Billy Dee Williams terug zou keren in de rol van Lando Calrissian, een personage dat al eerder terug werd gebracht in Solo: A Star Wars Story, waarin hij werd gespeeld door Donald Glover. Nu neemt Williams dus zelf het roer weer over en was ook één van de aanwezigen voor het panel. Er werd een eerste foto van Lando’s terugkeer bekend gemaakt, waarin hij te zien is terwijl hij samen met Chewie de Millennium Falcon bestuurt.

The Return of the Lightsaber

Er komt trouwens nog een terugkeer, en misschien wel de belangrijkste van allemaal, Rey’s lightsaber. In The Last Jedi werd het wapen doormidden gebroken, maar het lijkt in The Rise of Skywalker weer een terugkeer te gaan maken. Daisy Ridley, die de rol van Rey speelt in de films, liet tijdens het panel weten dat “the saber lives“. In de trailer is ook te zien dat ze de lightsaber gebruikt. Of het maken van de saber in de film zelfs gebeurd, of dat het al gebeurd is aan het begin is nog niet bekend.

Een trio van trio’s

The trio returns. In tegenstelling tot de eerste twee trilogieën heeft het kerntrio van het derde trilogie nog weinig tijd met elkaar doorgebracht. Daar zal The Rise of Skywalker verandering in gaan brengen. Regisseur J.J. Abrams liet tijdens het panel weten dat de drie samen op een missie zullen gaan in de nieuwe film, wat hen meer mogelijkheden zal brengen om in hun onderlinge relaties te groeien. Ook in de trailer waren de drie samen in beeld te zien.

The Rise of Jannah

Tijdens het panel werd ook een nieuw personage onthuld. In The Rise of Skywalker zal Naomi Ackie de rol van Jannah gaan spelen. Er werd verder eigenlijk niets bekend gemaakt over het personage, behalve dat ze wegen zal kruisen met het trio, wat wellicht zal betekenen dat ze hen zal vergezellen op hun missie of er een belangrijke rol in zal spelen. Wel werd een eerste foto van het personage bekend gemaakt.

The Rise of Klaud

Doorgaans zijn.. lelijke.. buitenaardse wezen in Star Wars een slecht teken, maar The Rise of Skywalker zal daar zeker verandering in gaan brengen. Tijdens het panel werd het eerste beeld getoond van een nieuwe alien die zijn introductie zal doen in de film, maar de aanwezigen werd verzekerd dat Klaud, zoals het wezen zal gaan heten, zal bijstander van de Resistance zal zijn en een kennis van Chewbacca.

The Rise of Dio

Tenslotte krijgt BB-8 nog een nieuw vriendje. De Star Wars films hebben de traditie om droids te introduceren als loveable sidekicks en daar zal The Rise of Skywalker geen uitzondering in zijn. D-0, ook wel Dio genoemd, werd als prop het podium op gebracht tijdens het panel om een waardige introductie te krijgen. Op de eerste beelden lijken Dio en BB-8 in elk geval al dikke vrienden te zijn.

Er werd natuurlijk nog meer gedeeld tijdens het panel, maar dit zijn wel de belangrijkste punten. Verder werd de trailer natuurlijk ook bekend gemaakt, deze is in een apart artikel te bekijken.

Beeld: LucasFilms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *