Opnames voor Star Wars: Episode IX zijn afgerond

De opnames voor Star Wars: Episode IX zijn officieel afgerond. Dit is bekend gemaakt door J.J. Abrams, samen met een emotionele foto van ons nieuwe trio.

De productie van de negende film in de reeks heeft meer dan vijf maanden geduurd en heeft de cast en crew over de hele wereld verspreid. Behalve dat nieuws en de aankondiging dat de opnames begonnen weten we eigenlijk heel weinig over de film, omdat het plot en alle details eromheen onder strikte geheimhouding worden gehouden. Er zijn wel wat geruchten vanaf de set gelekt, maar weinig over het plot. Eén van de geruchten was wel dat de opnames in februari zouden afronden en dat is dus ook waar gebleken. De film zal waarschijnlijk de laatste film binnen het Skywalker Saga zijn, wat werkelijk de einde van een tijdperk zal betekenen. Film die hierna nog komen zullen zich, naar geruchten dus, alleen nog gaan richten op andere personages en niet meer op de leden van de Skywalker familie.

De aankondiging van het afsluiten van de opnames werd gedaan door regisseur J.J. Abrams op Twitter. Hier schreef hij: “It feels impossible, but today wrapped photography on Episode IX. There is no adequate way to thank this truly magical crew and cast. I’m forever indebted to you all.” Met de tekst plaatste hij ook een foto van ons nieuwe trio (Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac) na hun laatste scene, wat voor een emotioneel beeld zorgt. Bekijk de post hieronder.

Nu de opnames zijn afgerond, kan de rest van de productie beginnen. Dat betekent in elk geval dat de film goed op schema ligt voor de geplande verschijningsdatum van december dit jaar. Nog eventjes wachten dus.

Beeld: LucasFilms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *