Pilotafleveringen voor Riverdale en Jane The Virgin spinoffs besteld

The CW heeft pilotafleveringen besteld voor de voorgestelde spinoff series van de hitseries Riverdale en Jane The Virgin. Jane The Virgin zal na het aankomende vijfde seizoen ten einde komen, maar Riverdale is nog niet ten einde. Toch kan the CW niet wachten om de wereld alvast uit te breiden.

Jane The Virgin is momenteel bezig aan het vijfde en laatste seizoen, om de serie op een hoogtepunt van succes af te kunnen sluiten. De wereld is echter nog niet ten einde, want er zijn al langer plannen voor een spinoff genaamd Jane The Novela. In de serie zal elk seizoen een verhaal uit de boeken van Jane Villanueva tot leven komen, de hoofdrolspeelster uit Jane The Virgin, en hierbij zal Gina Rodriguez (Jane) ook zelf als verteller functioneren. Rodriguez zal samen met Jane The Virgin schrijven Valentina Garza ook als producer dienen.

De Riverdale spinoff zal gaan draaien om Katy Keene, die samen met drie andere Archie Comics personages, moeite heeft om in New York haar artistieke ambities waar te maken. De serie komt van de handen van producers Roberto Aguirre-Sacasa en Michael Grassi en zou heel anders moeten gaan worden dan Riverdale, waardoor beide series zonder problemen naast elkaar kunnen bestaan.

Het nieuws over de pilotafleveringen werd door Deadline naar buiten gebracht. Dat van de series een pilotaflevering is besteld betekent nog niet dat er ook werkelijk seizoenen uit zullen komen die wij kunnen gaan bekijken. Als naar aanleiding van de pilotafleveringen één van de series (of allebei) The CW niet van hun succes kunnen overtuigen, zullen er ook niet meer afleveringen volgen. Maar dit is in elk geval een goed begin voor alle Jane the Virgin en Riverdale fans. En aangezien er komend jaar drie CW hitseries ten einde zullen komen (Jane The Virgin, iZombie en My Crazy Ex-girlfriend), heeft the CW wel weer ruimte voor nieuwe hits. Het netwerk is wel bezig met wat andere dingen, zoals mogelijke Batwoman, Nancy Drew en Lost Boys series. We houden de ontwikkelingen in de gaten. Voor nu zijn Jane The Virgin en Riverdale nog via Netflix te bekijken.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *