Q&A: De Russo broers over Avengers: Infinity War

Afgelopen nacht was er een persscreening van Avengers: Infinity War die werd opgevolgd door een Q&A met Joe en Anthony Russo, de regisseurs van de film. Ik ben vandaag Twitter opgegaan en ik heb alle belangrijke nieuwtjes, weetjes en quotes voor jullie op een rijtje gezet.

 • De Russo broers zeiden gelijk aan het begin van de Q&A dat ze geen vragen wilden beantwoorden over Avengers 4 of over de langverwachte trailer die steeds maar niet vrijgegeven wordt.
 • Ze vertelden, al was het als grap, dat ze alleen nog maar een nieuwe superheldenfilm wilden maken als ze van Marvel Secret Wars tot een film mochten maken. In die stripboekenreeks komen niet alleen de Avengers voor, maar ook leden van de Fantastic Four en X-Men. Zowel Captain America als de Human Torch komen daarin voor, dus als het ooit werkelijkheid wordt gaat Chris Evans het nog druk krijgen.
 • Er is een scene gefilmd waarin Tony zat de spelen met de telefoon die hij van Steve had gekregen, maar uiteindelijk konden ze die toch niet goed in de film passen.
 • Het oorspronkelijke plan was om beide films tegelijkertijd te filmen, maar de verhalen waren veel te complex en gingen veel te veel door elkaar lopen, wat verwarring veroorzaakte bij de crew. Ze wilden de films ook apart behandelen, omdat het twee aparte films zijn. Daarom is er toch voor gekozen om enkele maanden tussen de opnames te laten zitten. Maar het was zeker een goede manier om de acteurs die oorspronkelijk alleen tot en met een derde Avengers film hadden getekend toch nog in een vierde deel te krijgen. Slim plan, mannen.
 • Niemand was in bezit van het hele script. De acteurs hadden alleen toegang tot hun eigen scenes. Dus hoe vaker iemand in de film voorkwam, hoe meer informatie diegene had over de film. En niet alleen dat, er zijn ook nepscenes gecreëerd om de geheimen te beschermen. Dat type geheimhouding kunnen meerdere regeringen nog wat van leren. Maar het is misschien ook wel nodig als je Tom Holland en Mark Ruffalo in je cast hebt.
  Een voorbeeld van zo’n neppe scene is overigens een scene waarin Gamora Thanos van de klif duwde in plaats van andersom. Het was niet helemaal duidelijk of ze een grapje maakten, maar ik had die scene wel graag willen zien.
 • Over Mark Ruffalo gesproken, de Russo broers vertelden dat ze hem ontslagen hebben nadat hij twee jaar geleden spoilers over de film had verklapt.
 • Er waren drie versies van het script en één daarvan had Thanos als verteller en hoewel ze dat script uiteindelijk niet hebben gebruikt, heeft het ze wel een hoop inzichten opgeleverd in het personage.
 • Op de vraag hoe ze de baan voor Avengers 3 en 4 hebben bemachtigd maakten de broers de grap dat ze ervoor met Joss Whedon moesten worstelen. “There’s two of us, it lasted 12 seconds.”
 • Op de eerste dag van filmen waren de opnames van de helden op Titan, terwijl ze probeerden een plan te bedenken.
 • Stormbreaker (Thor’s nieuwe wapen) is niet zozeer sterker dan de Infinity Gauntlet, maar omdat Thanos niet wist wat er op hem afkwam, kon hij de stenen niet gebruiken om er beter op te reageren.
 • Hugo Weaving is in eerste instantie gevraagd of hij de rol van Red Skull opnieuw op zich wilde nemen, maar dat is uiteindelijk toch niet gelukt. Er is wel nog nagedacht over of de Red Skull wel of niet de steen zou bewaken, maar uiteindelijk kwamen ze daar toch weer bij uit.
 • Hartbrekend voor alle Loki fans, maar op de vraag of Bruce Banner misschien eigenlijk Loki in vermomming was antwoordden de broers heel duidelijk: “Loki is dead.”
  En ook Vision fans hebben geen geluk, want toen aan de broers werd gevraagd of er toch nog een deel van Vision in de Mind Stone is achtergebleven werd er ook met een harde “Vision’s dead” geantwoord.
 • Stan Lee was altijd heel toegewijd aan zijn cameo’s. Zijn grap op de set was altijd: “Waarom krijg ik altijd maar één zin?”
 • Als fans en niet als regisseurs hadden Joe en Anthony Peter Parker graag willen sparen. Dat vertelden ze toen hen gevraagd werd wel personage ze het liefst niet tot stof hadden zien vergaan. Overigens wisten ze wel vanaf het begin af aan al welke personages tot stof zouden vergaan.
 • Ze hebben wel gekeken naar andere mogelijkheden voor een laatste scene, maar Thanos die naar de zonsondergang lacht was al snel de definitieve keuze. Dit was Thanos’ film. In zijn hoofd was hij een dienaar van iets groter dan hemzelf en daarom ziet hij zichzelf ook als een held.
 • Joe Russo’s favoriete scene is de aankomst van Thor in Wakanda en die van Anthony het moment waarop Wanda gedwongen wordt Vision’s steen te vernietigen.
 • Ze hebben wel besproken of ze de personages van de Marvel televisieseries ook in de film zouden betrekken, maar het zou simpelweg te gecompliceerd zijn geworden om niet alleen de verhaallijnen en personages van de films, maar ook die van de televisieseries erin te verwerken, daarom is besloten om het te houden binnen de MCU.
 • De Soul Stone, een steen waarvan de krachten voor veel fans vaak nog een beetje mysterieus zijn, heeft de gave om de ziel en de essentie van wie iemand is te manipuleren. Thanos gebruikte de steen in de film onder andere om Strange uit zijn eigen lichaam te trekken wanneer hij als meerdere versies van zichzelf verschijnt en om met zijn overleden dochter te praten.
 • De Russo’s hebben bevestigd dat de Asgardians de helft van de mensen die ze nog overhadden hebben verloren na de ‘snap’. En het was niet alsof ze er sowieso al veel overhadden.
 • Josh Brolin zag er belachelijk uit op de set in zijn zwart, wit en groene pyjama met tracking pingpongballen en stippen op zijn gezicht. Daarnaast was er ook nog eens een paal op zijn rug gebonden, zodat de andere acteurs wisten welke ooghoogte en gezichtslijn ze moesten aanhouden.
 • Aan het eind van de Q&A voegde Joe Russo er nog even aan toe dat het ‘leuk zou zijn om eens een film te maken over maar één personage’.
Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *