Recensie: 10 Cloverfield Lane

Jaar: 2016
Genre: Drama / Mysterie
Regie: Dan Trachtenberg
Cast: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.
Duur: 1u 45m

Plot

Nadat haar auto van de weg is geraakt, wordt Michelle wakker in een ondergrondse bunker. Door Howard wordt haar verteld dat door een nog onbekende aanval het leven op de wereld zoals men dat kent tot een einde is gekomen en iedereen die ze kent dood is. Michelle weigert dat te geloven, maar kan ze het riskeren om het mis te hebben?

Ervaring

Spannend tot de laatste minuut. Het verhaal is zeer goed in elkaar gezet. Je voelt de vastberadenheid van Michelle, maar ook haar aarzeling. Wat als je het mis hebt? Steeds die twijfeling. Is het waar? Is het niet waar? Het houdt je vast, tot de laatste minuut. De film zit qua plot, beelden en spanningopbouw ook goed in elkaar. Het houdt je bezig, wat zou jij doen in zo’n situatie? De film maakt deze verbeeldingskracht mogelijk. Ik geef toe, de ontknoping is een ding op zich en ik kan me voorstellen dat een deel van de kijkers zich er niet in zal kunnen vinden, dus wees daar op voorbereid. Maar ik hou ervan en voor mij is het daarom een heerlijke film.

Cast

Mary Elizabeth Winstead heeft een waar talent dat je vasthoudt van begin tot einde, maar John Goodman mag zeker niet vergeten worden. Hij zet zijn rol bijzonder goed neer. John Gallagher Jr. doet ook wat hij moet doen, maar Winstead en Goodman zijn toch echt de sterren van de film.

Effecten

Van de speciale effecten die erin zaten was ik niet bijster onder de indruk, maar ze kunnen ermee door. Ik vond vooral dat de film heel goed gebruik maakte van stilte. Niet alleen voor nutteloze schrikmomenten, maar juist voor het opbouwen en vasthouden van spanning. Het geeft de film een gevoel afgesloten te zijn van de rest van de wereld en dat vind ik heel goed gedaan.

It’s a… YES from me

Zeker de moeite waard. Een goede spannende film met een, in mijn optiek, uitstekende ontknoping. Goed acteerwerk, goed plot, goed in elkaar gezet. Absoluut kijken.

Waardering:

 

 

Becca’s Bonusronde

Favoriete scene: 01:19:50
Favoriete optreden: John Goodman
Favoriete liedje: Two Stories – Bear McCreary (Instrumentaal)
Favoriete zin: “Crazy is building your ark after the flood has already come.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *