Recensie: Happy Death Day

Jaar: 2017
Genre: Thriller
Regie: Christopher B. Landon
Cast: Jessica Roth, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews
Duur: 1h 36m

Plot

Op zichzelf gerichte studente Tree Gelbman wordt op haar verjaardag wakker in het bed van medestudent Carter. Na een lastige start verloopt de rest van de dag redelijk normaal. Tenminste, tot ze op brute wijze wordt vermoord door een gemaskerd figuur. Op het moment dat ze sterft wordt ze wakker op haar verjaardag in het bed van Carter. Tree is gedoemd haar sterfdag te blijven herleven tot ze erachter komt wie haar vermoordt en ze de dag doorkomt zonder te sterven.

Ervaring

Ik was al een tijdje benieuwd naar Happy Death Day en ik was zeker niet teleurgesteld. Ja, het is eerder gedaan. Ja, ik raadde op dag één al wie de uiteindelijke dader was. Maar toch wist dat film nog een paar verrassende twists naar me toe te gooien. Aan het begin van de film vermoord je Tree het liefste zelf en haar zelfverbetering is voorspelbaar, maar toch voelt het niet geforceerd. De tijdlus wordt niet uitgelegd, maar persoonlijk vond ik dat niet storend. Dat was niet het mysterie waar de film om draaide. De film krijgt een halve ster aftrek voor de fartjoke, maar wist de meeste clichés te vermijden en zorgt al met al een hele leuke filmervaring.

Cast

Ik had nog niet eerder van Jessica Roth gehoord, maar ik zal haar hierna zeker wel herinneren. Ze heeft zeker goed werk neergezet. Zoals ik eerder noemde maakte ze het verloop van Tree niet geforceerd. Ze nam ons goed mee in Tree’s ervaring en ik begreep haar frustraties en fuck it buien volledig. Een geloofwaardige protagonist.
Israel Broussard is een schatje, maar ik vond hem verder niet enorm van het scherm afspringen. Hij deed wat hij moest doen, en dat geldt eigenlijk ook voor de rest van de cast.

It’s a… YES from me

Een spannende film met een goede dosis intriges en humor. Zeker het kijken waard, ik ben benieuwd wat ze met deel twee gaan doen.

Waardering:

 

 

Becca’s Bonusronde

Favoriete scene: Skinny walking
Favoriete optreden: Jessica Roth
Favoriete liedje: Demi Lovato – Confident
Favoriete zin: “Now get out there and get yourself a fine piece of man-ass.”

Beeld: Universal Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *