Recensie: Home Again

Jaar: 2017
Genre: Romantiek / Komedie
Regie: Hallie Meyers-Shyer
Cast: Reese Witherspoon, Micheal Sheen, Pico Alexander, Lola Flanery
Duur: 2u 0m

Plot

Recentelijk alleenstaande moeder Alice verhuist met haar twee kinderen van New York naar Los Angeles en gaat wonen in het huis waar ze als kind is opgegroeid. Tijdens de viering van haar 40ste verjaardag ontmoet ze de 27-jarige Harry die met zijn broertje en vriend naar LA is gekomen om het te maken in de filmindustrie. Na een avondje feesten belanden de drie jongens bij Alice thuis en wanneer haar moeder ze de volgende ochtend aantreft en leert dat ze naar huis moeten als ze geen onderdak vinden, haalt ze Alice over de jongens in haar gasthuis te laten logeren. Al snel komt Alice erachter dat drie mannen in het huis ook zo hun voordelen hebben.

Ervaring

Ik had geen hele hoge verwachtingen van Home Again. Ik had verwacht dat het een niemanddalletje zou zijn en ik was toch blij verrast. Het is geen film die eruit springt of veel herinneringswaarde heeft, maar het vormt toch leuk tijdverdrijf. Het biedt toch een hoop lessen over familie, op eigen benen staan en groeien als persoon en wisselt dat af met vlotte humor en testosteronvolle blikken. Het had alles wat een goede romantische komedie hoort te hebben en het had niet eens een overdreven cliché einde.

Cast

Reese Witherspoon is altijd een goede keuze, wat een heerlijke vrouw. En Micheal Sheen speelt elke rol met verve. Een speciale benoeming vind ik op zijn plaats voor Lola Flanery, die mijn hart aan het veroveren is. Ik ben een beetje bevooroordeeld, omdat ze in twee van mijn favoriete televisieseries speelt, maar ik vind haar oprecht een bijzonder talentje hebben. Ik hoop dat we nog veel van haar gaan horen. De jongens sprongen er voor mij niet enorm uit, maar ze deden hun werk verder gewoon goed.

It’s a… YES from me

Het is geen hoogvlieger, maar wel heerlijk vermakelijk en opbeurend tijdverdrijf. Zeker de moeite waard.

Waardering:

 

Becca’s Bonusronde

Favoriete scene: Het kastje, 00:37:22
Favoriete optreden: Lola Flanery
Favoriete liedje: Oh Honey – Be Okay
Favoriete zin: “I’m not in love with her, okay? I just love a lot of things about her, like her face, and her personality.”

Beeld: Open Road Films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *