Riverdale komt met speciale Heathers aflevering

Riverdale gaat een eerbetoon opvoeren aan de klassieke 80’s film Heathers in de musicalaflevering van het vierde seizoen. Dit is in navolging van hun speciale Carrie musicalaflevering in seizoen drie, dat zich afspeelde rondom de Black Hood verhaallijn. Hoe de aflevering deze keer in het verhaal verwerkt zal worden is niet niet bekend, maar de aankondiging van het nieuws geeft wel al een enorme spoiler over het lot van één noodlottige personage.

Dit is niet de eerste keer dat CW-serie een eerbetoon op touw zet aan een klassieke film. Vorig seizoen werd er een musicalaflevering gewijd aan Carrie en enkele afleveringen geleden nog aan The Breakfast Club. En nu is het de buurt aan Micheal Lehman’s Heathers.
Heathers vertelt het verhaal van drie meiden genaamd Heather, die de leiding hebben over hun school Westerberg High. Dit is tot Veronica Sawyer het leiderschap van de Heathers afwijst en met haar vriend J.D. samenspant om de Heathers te vermoorden. Riverdale zal zich meer baseren op de theaterversie, en de liedjes daaruit gebruiken voor hun aflevering. Hieruit zullen negen liedjes gebruikt worden, die door de eigen cast te horen zal worden gebracht, net als bij Carrie.

CW heeft al een ‘castlijst’ van de aflevering online gezet, waarin duidelijk is welk personage welke rol tot zich zal nemen in de aflevering. En hierin zitten wat kleine en een erg grote verrassing.

Kleine verrassingen zitten in de rollen van Ashley Murray’s Josie McCoy en Jordan Connor’s Sweet Pea. Murray is officieel wel een hoofdrolspeler, maar wordt voornamelijk gebruikt als ondersteunende rol binnen de serie. Ook Sweet Pea in de rol van J.D. is bijzonder aangezien die rol op het lijf geschreven is voor Cole Sprouse’s broedende Jughead Jones. Josie en Sweet Pea hadden wel een kleine romance tussen seizoen drie en vier, dus wellicht is dit Riverdale’s manier op die lijn weer op te pikken.

De grootste verrassing is een ENORME SPOILER voor de meest recente aflevering voor Riverdale, dus als je die nog niet hebt gezien, stop dan met lezen, ga naar Netflix en kijk de aflevering eerst. De aflevering zal op 21 maart uitkomen. Dat is alles wat je nog moet weten. Ga voort en kijk. en keer dan terug.

De grootste verrassing zit in de rol van Archie Andrews, aangezien dat personage een tragisch einde leek te kennen in de laatste aflevering, toen hij The Revenant style werd aangevallen door een beer en voor dood werd achtergelaten. Nu zijn er natuurlijk manieren waarop de Heathers aflevering slechts fantasie zou kunnen zijn en er geen echte gebeurtenissen plaatsvinden, maar de meest logische aanname aan de hand van deze lijst is dat Archie niet alleen de aanval zal overleven, maar ook in de nabije toekomst zal terugkeren naar Riverdale High. Riverdale is ook geen held in het uit de serie schrijven van personages, aangezien het afgelopen seizoen Jughead Jones ook al voor dood achterliet, waarna hij de volgende aflevering weer rond liep te springen. We zullen zien.

De aflevering is vanaf 21 maart te bekijken op Netflix. Volgende week donderdag zal de nieuwe aflevering online staan, waarin ook meer duidelijk zal worden over het lot van Archie.

Beeld: The CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *