Robert Downey Jr is de enige Avenger die het hele script heeft gelezen

Dat Robert Downey Jr de Tony Stark van onze wereld is, weten we natuurlijk al heel lang. And what Tony wants, Tony gets. Dus wanneer Robert Downey Jr een volledig script wil zien, krijgt hij ook een volledig script te zien.

Avengers: Endgame is één van de best bewaakte filmprojecten ooit en dat is natuurlijk ook met goede reden, aangezien de film de afsluiter zal zijn van elf jaar aan film en 22 met elkaar verbonden projecten. De acteurs van de film kregen dan ook alleen scripts met hun eigen scenes, zodat niemand een heel script zou hebben en dus het hele verhaal zou kennen en per ongeluk zou kunnen verklappen. Kuch Tom Holland kuch. Er waren zelfs acteurs die meerdere scripts en eindes zouden hebben gekregen, om te voorkomen dat er iets lekt. Kuch Mark Ruffalo kuch. De voorgaande film, Infinity War, eindigde met Thanos die de halve heelalbevolking uitroeide, dus om te zeggen dat fans staan te trappelen om te zien hoe het verhaal afloopt, is een aardig understatement. Er zijn dan ook maar weinig mensen die vertrouwd kunnen worden met het volledige script van de film. Sterker nog, er is er maar één.

Iron Man is natuurlijk de grondlegger van het MCU. Het 22-delige proces dat met Endgame ten einde zal komen, begon allemaal met Iron Man in 2008, gespeeld door de fantastische Robert Downey Jr, die zoveel weg heeft van Tony dat het verrassend is dat ze hem überhaupt nog een script hebben. Hij is dan ook wel de man om te vertrouwen met het einde. In een interview met Rotten Tomatoes verhulde de Russo broers, die de film hebben geregisseerd, dan ook dat Robert Downey Jr de enige acteur was die het hele script mocht lezen. De broers voegden er wel aan toe dat het zou kunnen dat Chris Evans, die als Captain America net zo belangrijk was voor het MCU, ook een volledig script heeft ontvangen, maar dat Robert Downey Jr de enige is waarvan ze het zeker weten. (Je zou trouwens wel denken dat twee mannen die zo geheimzinnig zijn over hun project, dit wel zeker zouden weten, maar oké.) Fans zijn natuurlijk nu wel weer extra bang dat het feit dat Downey het hele script mocht lezen, er wellicht iets mee te maken heeft dat zijn personage het einde van de film niet zal halen – een gerucht dat al langere tijd in de ronde gaat. Hetzelfde wordt overigens gevreesd voor Evans’ Steve Rogers. Voor de geïnteresseerden, bekijk het hele interview met de broers hieronder.

Maar aangezien we nu weten dat Downey weet hoe de film af zal lopen, kunnen we hem nu ook op zijn woord geloven als hij spreekt over het einde van de film. In een interview met The Upcoming liet de acteur namelijk weten dat de laatste acht minuten van de film de beste in de geschiedenis van het MCU zullen zijn. Hij vertelde: “The last eight minutes of the movie are maybe the best eight minutes in the entire history of the whole run of them, in a way, because everyone’s involved.” Zelfs in deze quote wordt echter niet duidelijk of Downey hiermee bevestigd dat hij in de laatste acht minuten van de film nog te zien zal zijn, of dat hij gewoon spreekt over andere castleden. En daarom mocht hij dus het hele script zien en de rest niet. Bekijk de video van het interview hieronder.

We gaan het in elk geval over enkele dagen zien, want Avengers: Endgame verschijnt op 24 april in de bioscoop. Dan zullen we eindelijk weten hoe het saga afloopt.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *