Robert Pattinson is de nieuwe Batman

Robert Pattinson zal de rol van Bruce Wayne op zich gaan nemen in de nieuwste Batman film. Dit betekent dat er nu dus eindelijk een eind komt aan de geruchtenmolen rondom wie nou toch die rol over zou nemen.

Toen Ben Affleck bekend maakte dat hij zijn cape aan de wilgen ging hangen, gingen meteen de speculaties van start wie nou toch de volgende zou zijn om de rol van Bruce Wayne te gaan spelen. Hoewel het één van de meest bekende superhelden ter wereld is, is in het verleden wel al vaker gebleken dat het een ondankbare rol is om te spelen. Dat is natuurlijk ook omdat de fan verwachtingen altijd erg hoog zijn. Op Affleck was ook gelijk een hoop commentaar toen hij werd aangekondigd als Batman, terwijl uiteindelijk een goede vertolking neer wist te zetten. De omstandigheden zullen er echter daarom wel misschien voor zorgen dat niet elke acteur zomaar de rol over zal nemen.

Met Matt Reeves’ The Batman op de planning werd de vraag naar een nieuwe Bruce Wayne natuurlijk steeds luider. Uiteindelijk is er nu dan toch iemand gevonden die de rol op zich kan nemen. De keuze is volgens Variety gevallen op Robert Pattinson. Pattinson is nog steeds het best bekend van Twilight, maar heeft de afgelopen jaren keer op keer bewezen dat hij dubbel en dwars in staat is grootschalige, ‘volwassen’ rollen op zich te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Remember Me en Water For Elephants. Het is echter wellicht toch nog niet helemaal definitief, aangezien Deadline niet lang nadat Variety het nieuws brak liet weten dat Reeves Nicholas Hoult ook nog als optie ziet.

Over de film zelfs is nog heel weinig bekend. Van een duidelijk plot is nog geen sprake. Wel is bekend dat de film voor juli 2020 op de planning staat. Naar verwachting zal de productie daarom waarschijnlijk aan het einde van het jaar van start gaan.

Beeld: Underground Films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *