Rupert Grint dacht eraan te stoppen met Harry Potter

Rupert Grint zal natuurlijk altijd in ons hart zitten als de goedhartige, dappere en iets wat dommige Ron Wemel, maar het had niet veel gescheeld of Rupert Grint had vroegtijdig de handdoek in de ring gegooid. In een openhartig interview met The Guardian vertelt Grint over de impact van Harry Potter op zijn jonge leven en hoe hij tussen het filmen in wel eens heeft getwijfeld of hij wel terug zou gaan naar de set.

In een interview met The Guardian, dat de nieuwssite zaterdag publiceerde, opent Harry Potter acteur Rupert Grint op over welke impact zijn rol in de populaire fantasie filmreeks op zijn leven heeft gehad en dat hij er zelfs op bepaalde momenten aan getwijfeld heeft of hij er wel meer door wilde gaan. “There were definitely times when I thought about leaving,” vertelt de acteur. “Filming Harry Potter was a massive sacrifice; working from such a young age for such long periods and I definitely remember thinking during one extended break, ‘This whole thing is so all consuming, do I really want to go back? Maybe it’s just not for me.’
Gelukkig voor ons heeft hij dat uiteindelijk niet gedaan, maar ook toen hij ouder werd, voelde hij de druk van de filmwereld. Het voelde voor hem alsof mensen er gewoon op zaten te wachten tot hij de fout in zou gaan: “As I got older I could feel this growing narrative willing me to get engulfed in some big scandal off-screen. It felt like people were waiting for me to go off the rails, but it was never going to happen.

Grint vertelde ook dat hij met elke film het verschil tussen hem en Ron kleiner voelde worden. Het was dan ook heel onwerkelijk om het achter zich te laten. Er zat een hoop van hem in Ron en het personage achter zich moeten laten vroeg wat aanpassing, omdat het zo’n groot deel van zijn leven en opgroeien was geweest. Grappig, zo voelde ik me nou ook na de laatste film. Het hele interview met Ron-.. Rupert Grint is te lezen op de website van The Guardian.

Beeld: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *