Shazam krijgt vervolg met originele scriptschrijver

Shazam is nog maar net in de bioscoop te zien, maar dat houdt New Line niet tegen om gelijk door te gaan met het vervolg. Ze zijn zelfs al druk bezig, zeker nu bekend is geworden dat de oorspronkelijke scriptschrijver terug zal keren voor het tweede deel.

Shazam is nog niet zo lang uit, maar doet het goed, zeker onder het jongere publiek. Dit heeft ook te maken met de lichtere toon van de film, in tegenstelling tot veel hedendaagse superheldenfilms. De film vertelt het verhaal van de jonge Billy Batson, die zich in een volwassen superheld kan transformeren en de strijd aangaat tegen Dr. Silvana, met behulp van zijn pleegbroer.

The Wrap laat weten dat de film’s oorspronkelijke scriptschrijver, Henry Gayden, getekend heeft om ook voor de tweede film te schrijven. Vermoedelijk zullen regisseur David F. Sandberg en producent Peter Safran zich ook bij het vervolg voegen, maar dit is nog niet officieel bevestigd. De film zelf zette al wel een hoop mogelijkheden op voor een vervolg, met aan grote hoeveelheid aan cameos en een mid-credits scene met een mysterieuze slechterik. Ook zal Shazam schurk Black Adam, gespeeld door Dwayne Johnson, een aparte solofilm krijgen, wat mogelijk een confrontatie tussen de twee opzet voor een toekomstige film.

Shazam draait voorlopig nog in de bioscoop. Er zijn nog geen precieze data bekend voor eventuele andere films binnen het franchise.

Beeld: New Line Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *