Spectaculaire eerste Captain Marvel trailer vrijgegeven

Het is eindelijk zover. Het moment waarop veel fanboys en -girls (zoals ik) op wachten sinds de after credits scène van Avengers: Infinity War, of nog langer: de eerste trailer van Captain Marvel is door Marvel gepresenteerd. Jongens, is het al maart 2019?

[Dit artikel bevat lichte spoilers voor Avengers: Infinity War Part 1.]

Inmiddels hebben we al een aantal vrouwelijke superhelden, denk aan Black Widow, Wonder Woman, Jessica Jones, Supergirl. En natuurlijk zijn er genoeg films opgebouwd rondom het concept dat de vrouwelijke sidekick uiteindelijk iedereen redt. Maar dit is wel de eerste Marvel solofilm van een vrouwelijke superheld en wat voor één. Captain Marvel is een legende. En ze steken ook in de trailer niet onder stoelen of banken hoe krachtig ze is. Ik kijk hier persoonlijk al zo lang naar uit, en ik vond het zeker het wachten waard.

Captain Marvel zal worden gespeeld door Brie Larson, een actrice die voor mij bij de top van de top hoort na Room. Andere namen in de film doen er ook niet voor onder. Naast Jude Law, zullen ook oude Marvel bekenden Samuel L. Jackson en Clark Gregg een kijkje komen nemen.

Voor degenen die niet bekend zijn met de comics of nog weinig hebben gehoord van Captain Marvel een kleine samenvatting. Carol Danvers, Ms. Marvel, is half mens en half alien, die vanuit haar alien kant over superkrachten beschikt. Ze is getraind als luchtvaartpiloot, maar zal haar krachten moeten aanspreken om de aarde te beschermen. De trailer hint ernaar dat Danvers haar leven als mens niet helemaal herinnerd, wat zeker voor een interessante ontwikkeling zal gaan zorgen. Het verhaal speelt zich af voor de tijd van Iron Man en de Avengers, in de jaren ’90. En voor het geval Nick Fury met twee ogen nog niet genoeg een aanwijzing was daarvoor, laten ze Captain Marvel neerstorten in een Blockbusters. Want wat is het meeste 90’s waar Amerika over beschikt? BLOCKBUSTERS.

Het verhaal van Captain Marvel speelt zich dus grotendeels af voor de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War, maar verwacht wordt dat Carol Danvers een grote rol zal gaan spelen in het uiteindelijke verslaan van Thanos, dus wie weet dat we ook nog een uitstapje zullen nemen naar de tegenwoordige tijd. Nick Fury stuurde immers een noodsignaal naar onze nieuwste superheld en als de trailer ook maar enigszins een goed voorproefje is van de film, is Captain Marvel precies de held die we nodig hebben.

Maar goed, genoeg geklets van mij… Neem zelf maar een kijkje.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *