Ted Bundy overlever verdedigt Zac Efron’s vertolking

Sinds de trailer van de aankomende Zac Efron film, Extremely Wicked, Shockingly Evil en Vile, over seriemoordenaar Ted Bundy, uitkwam, is er enige ophef ontstaan rondom Efron’s vertolking van de rol. Een overlever van Ted Bundy heeft echter laten weten dat ze achter Efron’s vertolking staat.

Kathy Kleiner Rubin heeft in een interview met TMZ laten weten dat ze achter Efron’s vertolking staat en dat ze vindt dat hij hem goed in beeld brengt. Kleiner Rubin stelt: “I believe that in order to show him exactly the way it was, it’s not really glorifying him, but it’s showing him. And when they do say positive and wonderful things about him, that’s who they saw. That’s who Bundy wanted you to see.
Kleiner Rubin ontsnapte in 1978 ternauwernood aan Bundy’s moordlustige handen toen hij haar studentenkamer binnendrong en haar aanviel, maar uiteindelijk toch schrok en de benen nam. Kleiner Rubin ontsnapte aan een lot dat zeker dertig andere mensen wel wachtte, en kan dus als geen ander vertellen hoe Bundy was, aangezien zij uit ervaring spreekt.

Extremely Wicked, Shockingly Evil en Vile brengt een nieuw perspectief naar Bundy’s leven en misdaden, als de film het verhaal vertelt door de ogen van zijn toenmalige vriendin Elizabeth Kloepfer (Lily Collins), die lange tijd de waarheid ontkende, maar hem uiteindelijk toch aangaf bij de politie. Naast Efron en Collins zijn er in de film ook rollen voor onder andere Jim Parsons, John Malkovich en Haley Joel Osment. De film na uitkomst van de trailer kritiek omdat veel mensen vinden dat het de seriemoordenaar, ook mede door Efron’s vertolking, in een te positief licht zet en hiermee afbreuk doet aan de gruwel van zijn daden. Het is wel waar dat naar aanleiding van deze trailer en ook de nieuwe Netflix documentaire Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes, gelust naar de seriemoordenaar heeft opgeroepen. Maar dat was niet het doel dat Joe Berlinger, die verantwoordelijk is voor beide projecten, voor ogen had. Hij wilde slechts een realistisch beeld van de charme van Bundy tonen en volgens Kathy Kleiner Rubin is dat dus ook gelukt.

Het is nog niet bekend wanneer de film voor het publiek te bekijken zal zijn. De documentaire is momenteel te zien via Netflix. Al eerder publiceerden wij ook de trailer van de film.

Beeld: Voltage Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *