Thai Cave Rescue film komt naar Netflix

Toen vorig jaar een Thaise voetbalteam op spectaculaire wijze uit een ondergelopen grot werd gered, was het maar een kwestie van afwachten tot er iemand zou komen om het verhaal te verfilmen. Het duurde niet lang voordat productiebedrijven verfilmingen begonnen aan te kondigen. En nu mengt Netflix zich ook in het verhaal. Het platform zal een film gaan ontwikkelen over de redding.

Het was een situatie vol nagelbijten toen afgelopen jaar een Thaise voetbalteam, bestaande uit twaalf kinderen en hun coach, vast kwamen te zitten in een grot. Ze waren op expeditie in de Thaise Tham Luang Nang Non grot, toen door een overstroming de grot onderliep met water en de groep vast kwam te zitten met geen uitweg. Ze zaten achttien dagen vast voordat ze via een gevaarlijke onderwatermissie één voor één werden gered. Op wonderbaarlijke wijze wisten alle dertien het voorval te overleven. Eén van de heldhaftige duikers kwam wel om het leven. Saman Gunan stierf toen hij buiten bewustzijn raakte tijdens een poging om zuurstoftanks af te leveren in de grot.

Het is een verhaal dat klinkt alsof het direct uit een film komt, dus het was ook te verwachten dat er films over gemaakt zouden worden. Slechts een dag nadat de jongen en hun coach waren gered, kondigde de baas van PureFlix al aan dat het zou werken aan een film over de redding. Ook is er een Thaise film in de maak over de gebeurtenis, die voor september op de planning staat. Nu mengt Netflix zich ook in de strijd en komt met haar eigen film over de redding. Crazy Rich Asians’ Jon M. Chu is al aan het project verbonden als regisseur. Dit heeft Deadline laten weten. Chu zal het project niet alleen moeten ontwikkelen, hij wordt hierin vergezeld door co-regisseur Nattawut Poonpiriya. Netflix heeft de rechten voor het verhaal weten te bemachtigen van het Thaise 13 Thumluang Company, die de jongens en hun coach hierin representeert. Netflix zou het verhaal ook als een miniserie kunnen gaan vertellen, dit is nog niet bekend gemaakt door het platform.

Chu liet in een reactie weten: “Like the rest of the world, we were riveted by the news of the Thai cave rescue. With the entire globe watching, this tragic human drama transformed into a beautiful, inspirational story of human beings saving other human beings. Not only did this show the best of the human spirit overcoming even the worst of circumstances, it proved that we are stronger when we work together. Which is why, with the support of the Thai government and our partners at Netflix, SK Global and Starlight, we are honored and grateful to be able to share the full story of this massive, international effort in a unique multilingual format that will allow us to work with filmmakers from all around the world, like the amazingly talented Nattawut “Baz” Poonpiriya, who understand the nuances and details of the local community in which this story unfolds.”
Eén ding dat wel duidelijk mag zijn, is dat het verhaal onder leiding van Chu de juiste representatie zal bevatten. In juli vorig jaar, na de aankondiging van PureFlix, liet hij in een tweet al weten dat hij het verhaal niet gewhitewasht wilde hebben. Bekijk de tweet hieronder.

De juiste Aziatische representatie in films is al jaren een struikelblok binnen Hollywood. Een paar legendarische voorbeelden waren de castings van Scarlett Johansson en Emma Stone in Ghost in the Shell en Aloha in overduidelijke Aziatische rollen. Chu heeft met Crazy Rich Asians al eerder talent van Aziatische afkomst in de spotlight weten te zetten en met een verhaal als dit, dat zoveel nationale impact had binnen Thailand, is dat ook zeker van groot belang. Het verhaal is in elk geval in goede handen. Wanneer de productie zal beginnen is nog niet bekend.

Beeld: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *