The 100’s Jason Rothenberg heeft al plannen voor seizoen 7

We moeten nog even wachten op het zesde seizoen van The CW’s The 100 en een zevende seizoen is helemaal nog niet zeker, maar Jason Rothenberg weet wel al hoe het eruit zal gaan zien.

The 100 was niet inbegrepen bij de waslijst aan series die The CW al vernieuwd heeft, maar mocht het toch gebeuren, weet de bedenker en producer van de serie, Jason Rothenberg, al hoe dat seizoen ongeveer zal verlopen. En een goede planning is het halve werk. Heb ik gehoord. Ik spreek niet uit ervaring.

De vernieuwde series werden aangekondigd tijdens de TCA Winter Tour en hoewel gedeeld werd dat de toekomst van de show nog onzeker was, liet CW president Mark Pedowitz weten dat er wel al aan seizoen zeven gedacht wordt. Dit nieuws is bekend geworden via TV Guide. “Jason does have a really good idea for his seventh season,” liet Pedowitz aan de groep aanwezige journalisten weten. “We’ll see where we’re at, that’s a May thing.”

In de herfst liet Pedowitz wel al eerder weten dat hij niet dacht dat het zesde seizoen het laatste seizoen zou worden. Dat Rothenberg de ideeën heeft is sowieso een goed betekent, want dat betekent dat de nieuwe planeet waar de groep zich volgend seizoen op bevindt in elk geval genoeg verhaallijnen voor zal brengen voor meer seizoenen.

The 100 is al sinds 2013 te zien op The CW. De serie vertelt het verhaal over een wereld die is vernietigd door een kernramp en wat er over is van de mensheid de ruimte in heeft gedwongen, waar zij 200 jaar moeten overleven voordat de aarde hersteld is. Wanneer er een probleem ontstaat in de zuurstoftoevoer, besluit de leiding een groep jonge gevangenen naar de aarde te sturen om te controleren of de wereld eerder vatbaar is voor leven.

De serie is gebaseerd op de boeken van Kass Morgan, maar is na vijf seizoenen en twee nieuwe rampen de boekenserie inmiddels voorbij gestreken. Eind april keert de serie terug met het zesde seizoen. De eerdere seizoenen van The 100 zijn voor ons via Netflix te bekijken.

Beeld: The CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *