The Crown cast Gillian Anderson als Margaret Thatcher

Netflix’s The Crown heeft Gillian Anderson gecast als Margaret Thatcher in het vierde seizoen van de historische hitserie. Het is dus nog wel even wachten tot we haar in actie kunnen zien als The Iron Lady, aangezien eerst seizoen drie nog op de planning staat.

Seizoen drie en vier van The Crown worden tegelijkertijd opgenomen, dus de vroege aankondiging is niet vreemd. Het is alleen wel jammer dat we nog zo lang zullen moeten wachten. The Crown vertelt het verhaal van Elizabeth II, die de kroon van de UK inmiddels langer op heeft dan wie dan ook in de geschiedenis van het land. Seizoen een en twee, met hoofdrollen voor Claire Foy en Matt Smith, waren een groot succes, wat heeft geleid tot de twee nieuwe seizoenen.

We zullen het echter het nieuwe seizoen wel met een nieuwe cast moeten stellen, want de cast wordt vernieuwd om een realistische veroudering van de personages te realiseren. Dit betekent helaas dat we afscheid moeten nemen van Foy en Smith, maar opent wel de deur voor nieuw talent. In seizoen drie zal Golden Globe winnaar Olivia Coleman de kroon van Foy overnemen en hierin zal ze worden bijgestaan door Tobias Menzies (Prince Phillip), Josh O’Connor (Prince Charles) en Helena Bonham-Carter (Princess Margaret). Het seizoen zal lopen van ongeveer 1964 tot 1976, in de tijd van Harold Wilson als Prime Minister. In seizoen vier kan Margaret Thatcher dit overnemen.

The Daily Beast heeft laten weten dat Anderson is gecast als Britian’s eerste vrouwelijke Prime Minister, die reageerde van 1979 tot 1990 en hierin veranderde van enorm populair tot gehaat. Naast Thatcher zal seizoen vier waarschijnlijk ook Lady Diana Spencer introduceren.

Het is nog niet precies bekend wanneer seizoen drie uit zal komen, maar de serie wordt verwacht later dit jaar terug te keren. Seizoen 1 en 2 zijn te bekijken op Netflix.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *