The CW vernieuwt al tien van haar series

The CW gaat het weer druk krijgen volgend jaar. Het netwerk heeft inmiddels al tien van haar series vernieuwd, waaronder uiteraard Supernaturel, maar ook onder andere Riverdale en Dynasty.

TV Line laat weten dat The CW tot nu toe tien van haar series heeft vernieuwd. Dit zijn Supernatural, Riverdale, Dynasty, Charmed, Legacies en DC Comics series Black Lightning, Supergirl, The Flash, Arrow en DC’s Legends of Tomorrow. Deze laatste vier series zijn het afgelopen jaar het stokpaardje van The CW geworden, binnen Arrowverse, waarin de casts van de vier series regelmatig elkaars series binnen komen vallen en verhaallijnen hebben die via afleveringen in elke show volledig verteld worden.

Nieuwkomers Black Lightning, Charmed en de Vampire Diaries spinoff Legacies hebben dus ook geluk, en kunnen terugkeren voor een volgend seizoen. Nu is dat in de gevallen van Black Lightning en Legacies geen grote verrassing, aangezien deze series tot nu toe doorgaans veel positieve recensies ontvangen, maar ditzelfde kan niet gezegd worden van de Charmed reboot, die nog steeds veel negatieve reacties krijgt, van zowel recensenten als fans. Nu lijkt het niveau van de serie wel gestegen in de duur van het seizoen, dus wellicht dat er daarom toch nog een nieuwe kans aan de serie gegeven is.

De vernieuwingen van Supernatural, Dynasty en Riverdale zijn geen verrassing, omdat deze series al vanaf het begin van de looptijd goed worden ontvangen en ook het afgelopen seizoen weer veel kijkers trokken. Al worden er aan het adres van die laatste, Riverdale, wel langzaamaan wat meer negatieve reacties ontvangen, vooral rond de geloofwaardigheid van de serie. Maar de kijkcijfers blijken goed, dus er was geen reden voor The CW om de stekker uit de serie te trekken.

The CW had ook wel wat ruimte voor series, nu komend jaar drie van hun populairste series, Jane The Virgin, Crazy Ex-Girlfriend en iZombie, allemaal ten einde zullen komen. Er zijn ook wel geruchten voor nieuwe series, waaronder spinoffs voor Jane The Virgin en Riverdale, een reboot van Nancy Drew en een serie rondom DC-personage Batwoman.

Enkele CW series verkeren momenteel nog in zwaar vaarwater, waaronder nieuwe series All American en Roswell, New Mexico en de langer lopende The 100. The 100 is dan wel al eerder vernieuwd voor een zesde seizoen, dus fans weten dat er in elk geval nog één seizoen aan nieuwe afleveringen aankomt. Op verdere aankondigingen rond de toekomst van de series zullen we nog even moeten wachten.

Beeld: The CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *