The Haunting of Hill House krijgt tweede seizoen

Netflix’s The Haunting of Hill House krijgt een tweede seizoen. Ze gaan het echter in het nieuwe seizoen wel over een hele andere boeg gooien.

Het eerste seizoen van The Haunting of Hill House was een groot succes voor Netflix en een tweede seizoen is dan ook geen onverwachte volgende stap. Het zal het alleen wel anders aanpakken. Netflix verandert in het nieuwe seizoen The Haunting in een bloemlezing met een nieuw verhaal en een hele nieuwe cast voor het tweede seizoen. Het eerste seizoen vertelde het verhaal van de Crain family en hun belevingen gedurende een lange en gruwelijke zomer in het spokende huis, en wat er daarna met hen is gebeurd. In het nieuwe seizoen wordt er dus een nieuw gezin en een nieuw huis in de mix gegooid, maar de eerste teaser promo wil ons wel gelijk duidelijk maken dat we dezelfde geprezen glorie kunnen verwachten van het eerste seizoen. The Haunting of Hill House kreeg een hoop positieve feedback, vooral over de manier waarop ze de bovennatuurlijke elementen wisten te koppelen aan problemen als verslaving en mishandeling.

De aankondiging van het tweede seizoen en de verandering in perspectief werd gedaan aan de hand van een tweetal video’s op Twitter. Bekijk ze hieronder.

Waar het eerste seizoen gebaseerd was op een boek, eentje van Shirley Jackson uit 1959, zal het bij het tweede seizoen ook het geval zijn. Alleen wel een ander boek. Bly Manor is de naam van een huis uit Turn of the Screw, van Henry James uit 1889 over mensen die in een afgelegen huis wonen waar het wel of niet spookt, vergelijkbaar met Jackson’s boek.

The Haunting of Bly Manor zal in 2020 te zien zijn op Netflix. Het eerste seizoen is daar ook te bekijken.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *