The Night’s Watch: 13 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Starman Community

Community’s Joel McHale is gecast als Sylvester Pemberton, aka Starman in DC’s aankomende Stargirl serie, meldt Variety. Pemberton maakt deel uit van de Justice Society of America, een groep superhelden die in de DC wereld de strijd aangaan met het kwaad. De serie gaat over Courtney Whitmore, een tiener wiens leven een wending neemt als haar moeder hertrouwt en ze moet verhuizen van Los Angeles naar Nebraska. Terwijl ze moeite heeft zich aan te passen om haar nieuwe school, komt er erachter dat haar stiefvader het hulpje van een superheld. Als ze een magisch voorwerp ‘leent’ vindt ze zich ineens in de rol van Stargirl, die het begin is voor een nieuwe generatie superhelden. Naast Joel McHale zijn ook Brec Bassinger en Anjelika Washington gecast.

Walking Zone

Jordan Peele’s terugkeer van The Twilight Zone is weer een castlid rijker. The Walking Dead’s Steven Yeun zal ook volgend jaar in de serie verschijnen, vertelt Collider. Hij zal een rol spelen in de vierde aflevering van de serie, genaamd “The Traveler”. Hiemee voegt hij zich bij de al aangekondigde cast, bestaande uit John Cho, Jacob Tremblay, Adam Scott, Allison Tolman en Sanaa Lathan. Peele is de gastheer, verteller en producer van de aankomende herleving van The Twilight Zone. De serie zal zich vasthouden aan de trend van weekelijkse verhalen, net als het origineel. De serie wordt volgend jaar verwacht.

Wrecking the mirror

Miley Cyrus heeft gedurende een interview in Howard Stern’s radioshow bevestigd dat ze een gastrol zal spelen in het aankomende vijfde seizoen van Black Mirror. Netflix heeft aangekondigd de serie vernieuwd te hebben voor een vijfde seizoen, maar het is nog niet bekend wanneer de serie zal verschijnen. Gelekte tweets van Netflix doen echter wel geloven dat de eerste aflevering eind dit jaar zou moeten verschijnen, maar dit is nog niet bevestigd. Dit zou dan waarschijnlijk betekenen dat Cyrus begin volgend jaar te zien zou zijn. Ze vertelt niet veel over haar rol, behalve dat het een dynamisch personage is. In Black Mirror worden door middel van losse afleveringen de gevaren van actuele technologische ontwikkelingen duidelijk maakt, vaak op uiterst schokkende wijze.

Spidey’s vierde ronde

Als het aan Into The Spider-Verse’s Shamelik Moore ligt, is de volgende Spider-Man acteur alweer bekend, voordat Tom Holland uberhaupt klaar is met de rol. Moore, die de stem van Miles Morales inspreekt in de aankomende Sony film, heeft aan MTV laten weten wel brood te zien in de mogelijkheid om Miles Morales in een live action versie van Spider-Man te spelen. Hoewel Miles Morales natuurlijk een andere versie van Spider-Man is dan Peter Parker zou het hoogstwaarschijnlijk wel voor verwarring gaan zorgen. “I would love to be fighting Venom as Miles, with Tom Hardy. That would be great,” vertelt Moore aan MTV. De nacredits scene van Venom bevatte een clip van Into The Spider-Verse, wat wel kan betekenen dat de films zich binnen hetzelfde multiverse afspelen. Er is dus nog hoop voor Moore.

De verloren vader

Het lijkt eindelijk te gaan gebeuren: de terugkeer van Jeffrey Dean Morgan in Supernatural. Dit zal gaan gebeuren gedurende de 300e aflevering van de serie, wat natuurlijk sowieso al een enorme mijlpaal is. Bijna elke serie die 100 afleveringen haalt kan als een succes worden beschouwd en Supernatural heeft dit maar liefst drie keer voor elkaar gekregen, wat ervoor zorgt dat de serie bijna niet meer weg te denken is van de televisie. Met dertien seizoenen en tellende lijkt er ook nog geen einde in zicht te zijn. Naast de lange loopperiode is Supernatural ook bekend om het talent om bijna geen enkel personage dat sterft ook dood te laten, behalve dan in het geval van Jeffrey Dean Morgan, die als laatst in de serie te zien was aan het einde van het tweede seizoen, dus meer dan tien jaar geleden. Ondanks dat JDM dus maar relatief korte tijd in de serie te zien was, heeft hij vanaf het begin een diepe stempel gedrukt op het CW meesterwerk en de terugkeer belooft dus een emotionele gebeurtenis te worden. Na Supernatural heeft JDM een enorm CV voor zichzelf opgebouwd, waarvan het meest recente werk zijn rol als Negan in AMC’s The Walking Dead is. Het nieuws van de terugkeer van de vader van Dean en Sam werd bekend gemaakt door Entertainment Weekly.

Achter slot en grendel

Het zit de fans van Marvel’s Daredevil, Luke Cage en Iron Fist ook niet mee. Nadat eerder bekend werd dat Netflix besloten had met alledrie de series te stoppen, hadden fans nog de hoop dat de series wellicht opgepikt konden worden door Disney’s nieuwe streamingdienst Disney Plus, maar nu is via Variety bekend geworden dat dit helemaal niet mogelijk zal zijn, omdat een clausule in de rechtendeal tussen Netflix en Marvel ervoor zorgt dat Marvel geen personages van gecancelde series terug kan brengen tot twee jaar nadat een serie is afgewezen. Dat betekent dat de personages dus tot eind 2020 geen terugkeer kunnen maken in een serie of film van Marvel. Ditzelfde geldt voor Jessica Jones, zou deze serie na het volgende seizoen geen vervolg meer krijgen. De enige serie die buiten deze deal, en dus buiten deze clausule viel, is The Punisher. Het lot van de Punisher is echter nog onbekend, al heeft Netflix wel net bekend gemaakt dat de serie begin januari zal terugkeren op de streamingdienst voor een tweede seizoen. Er is geen geen beslissing genomen over een eventueel derde seizoen.

Sterrencast

Lucasfilm heeft eindelijk een aankondiging gemaakt over de cast van de aankomende Disney Plus serie The Mandalorian. Terwijl J.J. Abrams druk bezig is met Episode IX in orde te maken, is de studio alvast verder gegaan met het werk aan de series eerste live action televisieserie. Onder leiding van Jon Favreau is de serie inmiddels begonnen aan de productie. Er is nog niet veel bekend over het plot, behalve dat het plaatsvindt tussen Return of The Jedi en The Force Awakens en zich zal richten op een einzelganger die zich een weg vindt door een wetteloos deel van het universum. In een persbericht heeft Lucasfilm nu laten weten wat de hoofdrolspelers van de serie zullen zijn. De titelrol zal gespeeld worden door Game of Thrones’ Pedro Pascal, wat eerdere geruchten dat hij in de serie zou spelen dus bevestigd. Pascal zal versterkt worden door Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Emily Swallow, Omid Abtahi, Werner Herzog en Nick Nolte. Favreau laat in het bericht ook weten een goede tijd te hebben samenwerkend met zo’n getalenteerde groep en dat hij enthousiast is voor mensen om te zien waar ze mee bezig zijn. Het is nog niet precies bekend wanneer de serie te bewonderen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *