The Night’s Watch: 14 januari

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Game of Teasers

Het is officieel! De terugkeer van Game of Thrones zal op 14 april 2019 plaatsvinden. Dit achtste seizoen zal gelijk de serie’s laatste zijn, dus het zal vast en zeker een spectaculair slot worden. Het wordt in elk geval het kortste seizoen dat de serie ooit heeft gehad, met maar zes afleveringen. Wel hebben de seriemakers al gemeld dat de lengte van het seizoen de afleveringen niet minder spectaculair zal maken, elke aflevering zal namelijk als zijn eigen film zijn, aldus HBO-baas Richard Plepler. De aankondiging van de terugkeerdatum kwam met zijn eigen gloednieuwe teaser trailer, wat zeer welkom was, omdat we allemaal hunkerend uitkijken naar elke glimp van GOT na ons afkickjaar. Niet alleen is de nieuwe trailer aardig bloedstollend, het belooft ook nog eens dat de ultieme strijd tussen ijs en vuur in de aankomende afleveringen echt los zal gaan. Ik kan in elk geval niet wachten! Kijk hieronder de trailer.

Oh, my lady.

Als we de geruchten moeten geloven, gaat het aardig druk worden op Disney Plus, Disney’s aankomende streamingplatform. Na Loki, Scarlet Witch en Vision en Winter Solider en Falcon, zou ook Thor’s Lady Sif haar eigen korte serie moeten gaan krijgen. Sif, gespeeld door Jaimie Alexander, heeft al eerder kortstondig de filmwereld verlaten voor een optreden in Marvel’s Agents of Shield. Lady Sif is al lange tijd een populair personage binnen de wereld van Marvel, maar kon helaas niet verschijnen in Thor: Ragnarok, de laatste Thor film, omdat ze het niet in haar schema kon krijgen. Ze verscheen ook niet in Avengers: Infinity War, maar de Russo broers hebben wel laten weten dat ze de Decimation niet heeft overleefd. In ieder geval kunnen we hopelijk dan toch wel aan ons portie Sif komen, aangezien Discussing Film laat weten dat Disney dus werkt aan een korte serie over Sif. Er zijn veel geruchten over mogelijke series, maar tot nu toe is alleen de serie over Loki bevestigd. Maar we kunnen altijd hopen op meer.

Toch niet de eindstemming

New Line Cinema is bezig met een nieuwe film binnen de Final Destination reeks. De films, beginnend in 2000, waren een groot succes. Zelfs het laatste, vijfde deel in 2011 ontving positieve reacties, maar wist desondanks wel erg laag te scoren qua opbrengsten. Dit zorgde ervoor dat Final Destination 6 voorlopig in de kast werd gezet. Of de nieuwe film nu de zesde zal worden, of dat het een geheel nieuwe reeks zal inluiden is nog onbekend. Final Destination vertelde vijf maal het verhaal over een groep mensen die een enorme ramp met enorme dodenaantallen wisten te overleven aan de hand van een onverklaard visioen dat hun noodlot voorspelde. Maar aangezien deze mensen de ramp dus eigenlijk niet hadden moeten overleven, kwam de dood vervolgens achter hen aan om terug te halen wat van hem was, vaak op humoristische wijze. The Hollywood Reporter laat nu weten dat New Line dus werkt aan een nieuwe film, met schrijvers Patrick Melton en Marcus Dunstan, die veel succes hadden met hun werk in de Saw serie, wat een hoop goeds voorspelt voor horrorfans.

NINE-NINE

Het lijkt erop dat NBC een gouden keuze heeft gemaakt. Het netwerk redde de komedieserie Brooklyn Nine-Nine van de ondergang toen het vorig jaar werd gecanceld door Fox. NBC kondigde aan de serie over te nemen voor een zesde seizoen van dertien afleveringen, nadat fans online hadden gevochten voor hun serie, en breidde dit later zelfs uit naar achttien afleveringen, waarvan de eerste afgelopen week uitgezonden werd. Volgens TV Line bereikte deze aflevering de hoogste kijkcijfers voor een aflevering van de serie in de afgelopen twee jaar. Ook reviews en reacties over de serie zijn wereldwijd erg positief en stellen dat de serie hetzelfde blijft, ondanks een verandering in netwerk. De aflevering is in Nederland nog niet te zien, maar aangezien andere NBC series zoals The Good Place vaak snel te zien zijn op Netflix, zou het goed kunnen dat we de aflevering zelf ook snel kunnen bewonderen.

Crimineel einde

De CBS hitserie Criminal Minds, die al sinds 2005 op het netwerk te zien is, zal na het vijftiende seizoen ten einde komen. Deadline meldt dat CBS aangekondigd heeft de serie nog wel voor een vijftiende seizoen te vernieuwen, maar dat het seizoen ook maar uit tien afleveringen zou bestaan. De serie zal na de komende tien afleveringen afsluiten na totaal 325 afleveringen lang de strijd aan te zijn gegaan met de meest criminele geesten in Amerika. De serie draait om een FBI-team die aan de hand van gedragsanalyse profielen vaststelt en aan de hand daarvan op seriemoordenaars en andere misdadigers jaagt. De cast van de serie is door de jaren heen aardig veranderd, de grootste veranderingen waren de vertrekken van Thomas Gibson (Hotchner) en Shemar Moore (Morgan). Ondanks de vertrekken van deze grote gezichten voor de serie zijn de kijkcijfers toch alle jaren stabiel gebleven. De aankondiging om met de serie te gaan stoppen heeft dan ook geen duidelijke aanleiding. Misschien waren er toch eindelijk geen seriemoordenaars meer te vinden om opgespoord te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *