The Night’s Watch: 17 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Son of a Bowie

Na het grote succes van Bohemian Rhapsody lijkt er meer nieuws aan de muziekfilmhemel. Naast een film gebaseerd op ELton John, “Rocketman”, lijkt er ook echt een David Bowie biopic aan te komen. Alleen niet als het aan zijn zoon ligt, lijkt het. Bowie heeft uiteraard een enorme stempel gedrukt op de muziekwereld en het is dan ook niet vreemd dat na zijn in 2016 er een film-eerbetoon onderweg is. Zijn zoon lijkt echt niet echt aan boord voor een dergelijk project. Er zijn nog geen officiële aankondigingen gemaakt, maar Bowie’s zoon, filmmaker Duncan Jones, heeft op Twitter laten weten dat er gesprekken over zijn. Hij laat weten dat er op aangedrongen wordt dat hij deel uitmaakt van een vergadering erover, en volgt dit op met een poll over wie er volgens de fans zijn vader moet spelen. De opties omvatten Idris Elba, Peter Dinklage, Gilbert Gottfried en Meryl Streep, dus het is wel duidelijk dat hij er uiterst sarcastisch over is – al moeten we natuurlijk toegeven dat Meryl Streep alles kan spelen. Op een vraag van een fan waarom Tilda Swinton niet één van de opties was antwoordde hij ook nog eens dat: “This answer is me telling them to shove it where the sun don’t shine.” Dus, het goede nieuws is dat de film een optie is, het slechte nieuws is dat we dus waarschijnlijk door Duncan Jones heen moeten als we hem willen maken of zien.

Apples and peanuts

Charlie Brown is making a comeback! Er komt een nieuwe ‘Peanuts’ show, speciaal te zien op Apple’s aankomende streaming platform. (Want dat moet iedereen hebben tegenwoordig.) De personages van de ‘Peanuts’ familie zijn afkomstig uit de stripboeken van Charles Schulz, waarvan de eerste in 2020 zijn 70-jarige jubileum bereikt. Dit zou dus precies op tijd zijn voor een jaar lang Charlie Brown en Snoopy specials. Apple zou de rechten mochten gebruiken om nieuwe series en shorts te gaan maken, één van de series zou een kinderserie zijn die gaat om Snoopy die de ruimte verkent. Er zijn echter nog geen concrete dingen bekend over het platform, dus op meer details zullen we nog even moeten wachten.

Star Secrets

Er ligt een enorme geheimhouding rondom de nieuwe Star Wars film, Episode IX. Zelfs Luke Skywalker’s Mark Hamill mag de scripts niet ’s nachts bij zich houden. Er staat iemand te wachten om de script weer mee te nemen. Dit vertelde Hamill aan Entertainment Weekly. Hiermee probeert Lucasfilms op CIA-niveau de ontknoping van hun derde Star Wars trilogie te beschermen. Maar dus op een manier waar Marvel zelfs nog een voorbeeld aan kan nemen. “They’re going to fly somebody from the company over with the rewrites,” vertelde Hamill. “They’re going to come and give it to me and wait for me to read it before I give it back. So no pressure! You can’t even keep it overnight. But that’s the way it is now.” Hamill heeft al het één en ander opgenomen voor de nieuwe film, maar heeft nog meer filmdagen ingepland staan. En elke keer dat er dus iets verandert aan het script, moet er iemand naar hem toe vliegen met de nieuwe pagina’s. Tijdens ‘The Last Jedi’ mocht Hamill het script nog zelf in een kluis bewaren, maar zelfs dat mag niet meer. Episode IX wordt in december volgend jaar verwacht.

Batman stem: I’m Christian Bale

En we eindigen op een grappige noot, namelijk het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump enkele jaren geleden werkelijk dacht dat Christian Bale Bruce Wayne was. Dit vertelde Bale aan Variety op de rode loper van zijn nieuwe film Vice. Bale ontmoette de toen toekomstige president in 2011. “I met him, one time. We were filming on ‘Batman’ in Trump Tower and he said, ‘Come on up to the office,‘” vertelde Bale. “I think he thought I was Bruce Wayne because I was dressed as Bruce Wayne. So he talked to me like I was Bruce Wayne and I just went along with it, really. It was quite entertaining. I had no idea at the time that he would think about running for president.” Geen van ons zag het aankomen, Christian. Geen van ons.

Cumberbrexit

De Brexit drama is nog lang niet over, maar er is al een film over gemaakt. De HBO-film, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, heeft dit weekend de eerste trailer vrijgegeven. De film focust zich erop hoe de Brexit campagne heeft weten te winnen en wat ze ervoor over hadden om dit doel te bereiken. De film vertelt het verhaal door de ogen van Dominic Cummings, de strategist achter de Vote Leave campagne en Cumberbatch weet hem in de trailer neer te zetten als een kwaadaardig genie. De film zal op 19 januari 2019 op HBO verschijnen. Kijk hier de trailer van Brexit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *