The Night’s Watch: 18 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Daddy issues

We hoeven niet alleen maar uit te kijken naar Guardians of the Galaxy 3 om Karen Gillan weer in actie te zien. Ook in Avengers: Endgame zal haar alterego Nebula weer een blauwe verschijning maken. En waarschijnlijk in een langverwachte confrontatie met adoptievader Thanos, die haar jaren mishandelde. Tegen People vertelde Gillan: “What can I say? Thanos is her dad and she is definitely going to confront some serious daddy issues, that’s for sure.” Eerder wist Gillan al te vertellen dat de achtergrond tussen Nebula en Thanos eindelijk een verhit einde zal bereiken, waarin Nebula eindelijk haar pijnlijke herinneringen kan verwerken. Ook schijnt ze een nieuwe ‘beste vriend’ te krijgen in Endgame, al wilde ze niet vertellen wie. We hopen op Tony Stark, met wie ze mogelijk samen door de ruimte zweeft.

Dancing all fortnite

Fresh Prince of Bel-Air’s Alfonso Ribeiro heeft spelfabrikant Epic Games aangeklaagd voor het gebruiken van de ‘Carlton Dance’ in het videospel Fortnite. Dit maakte The Hill bekend. Ribeiro bedacht de dans bijna dertig jaar geleden in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, waarmee acteur Will Smith doorbrak. De bekende dans werd het eerst gebruikt in seizoen twee van de serie, maar kwam daarna vele malen terug, vaak vergezeld door het liedje ‘It’s Not Unusual’ van Tom Jones. Ribeiro’s advocaat heeft laten weten dat de acteur niet alleen nooit om toestemming is gevraagd voor het gebruiken van de dans, hij heeft ook nooit geld voor de rechten gehad. Fortnite heeft inmiddels 8.3 miljoen spelers, dus ze zullen het verlies van de functie vast kunnen verwerken, mocht het ooit zover komen.

Geen grapje

De aankomende Joker film, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol heeft inmiddels de opnames afgerond. De film zal zich afspelen in de jaren ’80 en het achtergrondverhaal van de DC schurk vertellen, vanaf het moment dat hij een komediant was genaamd Arthur Fleck, die het probeerde te maken in de komediewereld. Regisseur Todd Philips heeft op Instagram laten weten dat de productie erop zit en zegt erbij dat het werk zal worden doorgezet in editing. Hij bedankt ook zijn New York City mensen, waar de film is gemaakt, voor hun harde werk de afgelopen drie maanden. De film wordt rond oktober volgend jaar in de bioscopen verwacht.

Door naar de middelbare

Het huis van de moderne variant van Sherlock Holmes, Elementary, zal na het komende zevende seizoen tot een einde komen. Via Deadline laat CBS-president Kelly Kahl weten: “A lot of parties came together and talked about their positions on the show — both in terms of business and in terms of creative — and we all decided that this was an opportune time to say goodbye to a show that has been very, very good to us.” De moderne variant van Sir Arthur Conan Doyle’s meest bekende personage trok van sceptici toen het begon, maar heeft inmiddels meer dan een naam voor zichzelf gemaakt. Toch moet het onder fans geen enorme verrassing zijn, aangezien het er eerder op leek dat seizoen zes waarschijnlijk het laatste seizoen zou gaan worden. Toch zat er volgens de producers en schrijvers dus nog genoeg in om een nieuw en afsluitend seizoen op papier te zetten.

Who let the dogs out?

We krijgen maar geen genoeg van de live action remakes van klassieke Disney films. Of krijgen wij er wel genoeg van maar de filmmakers niet? Hoe dan ook, ook Lady and the Tramp staat op de kalender om in een nieuw jasje gestoken te worden en hierin willen ze zelfs zo ver gaan als gebruik te maken van echte honden. Dit vertelde Thomas Mann, die in de film de rol van Jim Dear speelt, aan Collider: “…And also, there are real dogs. Who doesn’t want to see two real dogs kiss over a plate of spaghetti? That is the main draw for me. You get the charisma of real dogs in there.…” Oké, echt honden zijn voor mij ook genoeg om de film te gaan kijken. De nieuwe Lady and the Trap is echter wel bedoeld voor Disney’s nieuwe streamingservice Disney Plus, dus we zullen ze niet in de bioscoop kunnen bewonderen. De film wordt in het najaar daar verwacht, en zal de stemmen van Tessa Thompson en Justin Theroux als Lady en The Tramp bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *