The Night’s Watch: 2 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

John Carpenter’s Halloween

John Carpenter’s talenten als componist doet mening horrorfan in zijn handjes knijpen van geluk. Halloween fans waren dan ook heel blij toen de man achter de filmmuziek van de oorspronkelijke Halloween terugkeerde om hetzelfde te doen voor de versie in 2018. Deze film was een direct vervolg op de film uit 1078, waarbij het alle films in de reeks sindsdien negeerde. Het is nog niet helemaal zeker dat er een vervolg op de film uit 2018 komt, maar hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis had al eerder aangegeven er zeker voor in te zijn en nu laat ook John Carpenter aan The Consequence of Sound weten dat hij de filmmuziek voor zo’n vervolg weer zou willen verzorgen. Het gaat de goede kant op.

Godzila: King of Trailers

Na wat foto’s en hints hier en daar lijkt er nu ook eindelijk wat concreet filmmateriaal van Godzilla: King of Monsters onze kant op te komen. Trailer Track meldt nu dat de nieuwe trailer van de film volgende week te bekijken zou moeten zijn. Regisseur Mike Dorothy heeft tijdens Tokyo Comic Con getrakteerd op een korte teaser en ook de aanwezigen van dat panel hebben bevestigd dat de trailer volgende week uit moet komen. Nog even wachten dus.

Don’t you dare, deel 1

Het lijkt erop dat Daredevil, Luke Cage en Iron Fist fans echt geen geluk hebben op het moment. Nadat alle drie de shows door Netflix werden gecanceled, ontstonden de geruchten en daarmee de hoop dat de series opgepikt zouden worden door Disney’s nieuwe streamingdienst Disney Plus. Nu lijkt het erop dat dat zeker niet het geval zou zijn. Rolling Stones televisierecensent Alan Sepinwall laat op Twitter weten dat men bij Disney al gezegd zou hebben de series niet te willen. Zijn precieze woorden: “The execs have already said they don’t want these shows on the Disney service. And even if they did, the nature of the contracts would make it virtually impossible. They’re done.” De serie Marvel’s Daredevil werd afgelopen weken na een erg succesvol derde seizoen toch niet vernieuwd door Netflix. Fans van de show werden redelijk overdonderd door het nieuws.

Don’t you dare, deel 2

En de fans waren niet de enige die overdonderd werden, ook de schrijvers hadden het vroegtijdige einde van de serie geheel niet zien aankomen. Daredevil schrijver Sam Ernst liet in een pijnlijk bericht op Twitter weten: “Man, so weird to be in the Daredevil writers room today, getting the news that we’re cancelled. On the walls were an entire season 4 laid out – and it was so f***g cool. So many moments we wanted the fans to see… Sigh, this business.” Toch zuur als je jouw hele seizoen al af hebt en het netwerk even besluit toch maar niet verder te gaan. Het bericht eronder maakt ook duidelijk dat de producers van de serie het nieuws ook niet zagen aankomen. Een lunch werd meer een ‘dodenwake’ voor de personages die ze waren verloren. Fans houden nog hoop dat de serie wellicht door een ander netwerk gered kan worden, maar op dit moment is er nog niks bekend dat daarop wijst.

Gevangenisuitbraak 5.0

Maar wel goed nieuws voor de fans van Prison Break, het vijfde seizoen van de serie is vanaf vandaag te bekijken bij Netflix. De serie leek een definitief einde te hebben gekend na het vierde seizoen in 2009, na de dood van een hoofdpersonage, maar 2016 werd bekend dat dit einde toch niet zo definitief was toen Fox bekend maakte dat er in 2017 een vijfde seizoen zou komen waarin het grootste deel van de oorspronkelijk cast, inclusief het overleden personage, zou terugkeren. Dat seizoen kan dus nu gekeken worden op Netflix. En het verhaal is nog steeds niet over. Begin dit jaar maakte Fox bekend dat er ook een zesde seizoen in ontwikkeling was. Er komt misschien toch een moment waarop mensen zich zullen moeten realiseren dat het een beetje zonde van iedereens tijd is om die mannen überhaupt nog op te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *