The Night’s Watch: 21 januari

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Breekbaar glass

M. Night Shyamalan’s Glass heeft dit weekend de Box Office gewonnen. Dat is goed nieuws, aangezien het vervolg op Unbreakable en Split ondanks de hoge verwachtingen en lange planning toch zeer gemixte recensies ontving tot nu toe. Volgens Box Office Mojo verdiende de film 40,5 miljoen binnen Amerika, waardoor het zijn budget van 20 miljoen dus in elk geval alweer heeft terugverdiend. Het is ook Shyamalan’s derde beste box office in zijn carrière, na Signs en The Village. Het is ook de beste box office van de reeks, al is het op het nippertje. Split verdiende namelijk in het eerste weekend 40 miljoen. Wereldwijd heeft Glass ook al 89 miljoen verdiend, dus het is zeker geen mislukking. Al is het wel van belang om erbij te vermelden dat de film het vooralsnog wel slechter doet dan was voorspeld, het was namelijk verwacht dat de film 70 miljoen binnenlands en 120 miljoen wereldwijd op zou leveren binnen het eerste weekend. Ook was er redelijk weinig competitie dit weekend. Maar alsnog is het goed voor Shyamalan om te weten dat zijn risico om de film zelf te financieren in elk geval geslaagd is en hij er geen geld op heeft verloren. De film wordt tot nu toe onder de meeste fans ook goed ontvangen, dus we kunnen het een voorzichtig succes noemen.

Blinddoek op

Het is bijna niet voor te stellen dat er mensen zijn die Bird Box nog niet hebben gezien, maar het is echt mogelijk. Sterker nog, één van de sterren van de film heeft de film nog niet gezien, en zal dat wellicht ook helemaal niet doen. Sarah Paulson, die in de film de rol heeft van Sandra Bullock’s zus Jessica, vertelt tijdens The Late Show with Stephen Colbert dat ze de film niet wil zien… omdat ze er zelf inzit. “I haven’t seen it,” vertelde Paulson. “I’m like the one person on the planet who hasn’t seen the movie. I don’t watch anything I do ever…not since The People vs O.J. I haven’t.” Dat betekent helaas voor Paulson wel dat ze een paar van de meest besproken films van het moment dus helemaal niet kan kijken. Naast Bird Box speelt ze namelijk ook in de nieuwe M. Night Shyamalan film Glass, die vanaf afgelopen weekend te zien is. En gezien de actieve promotie van die film, mag ze voorlopig wel even een blinddoek op doen als ze de deur uit gaat.

Broek? Check. Pijlen? Check.

Na Zoe Saldana en Karen Gillan heeft ook Jeremy Renner extra werk aan de winkel. De Hawkeye acteurt is teruggekeerd naar de set van Avengers: Endgame voor heropnames. Dat liet de acteur zelf met een foto op Instagram weten. Renner is dus niet de enige acteur die terugkeerde voor aanvullende opnames, vorige week lieten ook Saldana en Gillan al via sociale media weten dat ze terug waren geroepen. Het is opvallend dat er nu al drie mensen zijn teruggeroepen, aangezien de oorspronkelijke heropnames dus al in oktober waren afgerond. Het is te hopen voor Marvel dat ze nu gewoon verder kunnen werken aan de film, aangezien die al eind april in de bioscoop moet verschijnen.

Mogelijke missies

Henry Cavill en Alec Baldwin keren wellicht terug voor Mission Impossible 7 en 8. Hoewel kenners dit wellicht na Fallout een bijzondere wending zullen vinden, laat The Hollywood Reporter toch weten dat Christopher McQuarrie, die vorige week werd aangekondigd om terug te keren als regisseur voor het zevende en achtste deel na zijn succes met Rogue Nation en Fallout, erover nadenkt om Cavill en Baldwin terug te halen voor de nieuwe films. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren aan de hand van flashbacks. Het idee is nog in een heel vroeg stadium, dus het zou best kunnen dat de huidige plannen snel uit het raam worden gegooid, het zou er wel op kunnen duiden day McQuarrie plannen heeft om de CIA en haar rivaliteit met de IMF een nog grotere rol te laten spelen in het verdere verhaal. We kunnen op dit moment alleen maar afwachten.

Geen wraakplannen

Na het lot van Daredevil, Iron Fist en Luke Cage lijkt The Punisher, ondanks dat het nog niet duidelijk is wat het aankomende nieuwe seizoen zal gaan doen, al de volgende in de rij zijn om gecanceld te worden. In tegenstelling tot zijn alterego Frank Castle is Jon Bernthal gelukkig een stuk minder wraakzuchtig en heeft zelf al vrede met de mogelijkheid. Tegen Variety vertelt Bernthal: “I know the reality of the situation and I’m at peace with it. I really only worry about the things I can control. When I’m playing the character and I’m doing the job and it’s right there in front of me, I do whatever I can to make it as good as I can. But in this business there’s so much we can’t control. Whatever is happening with these shows, these decisions are being made in rooms I’m not invited into and I’m OK with that.” Het is echter nog niet zeker dat er een einde aan zit te komen voor The Punisher, maar het lijkt wel de trend te zijn voor de Netflix superhelden shows, met ook Jessica Jones momenteel op dun ijs. Laten we hopen op het beste.

IT’s scary

Pennywise heeft de engheidsfactor om een volwassen vent in zijn broek te doen plassen als hij in een donker straatje opeens op zou duiken en James McAvoy is daar geen uitzondering in. De ster van de nieuwe film Glass speelt in het aankomende vervolg op 2017’s IT de volwassen versie van Bill Denbrough, één van de leden van The Losers Club, die terug zullen keren naar Derry voor een nieuw avontuur. Tijdens Good Morning America vertelde McAvoy dat hij zich bijna doodschrok toen hij collega Bill Skarsgard in volledig kostuum op de set zag. Hij vertelt: “He’s amazing. The guy who plays the clown is terrifying. He’s a lovely guy, and yet he really freaked me out. I remember standing there with the rest of the cast, all these adults, and we’d all done weird freaky stuff. And we are all looking at each other going, ‘I don’t like being here. I don’t like being an actor today.’ He really did, he really freaked me out. I never liked clowns as a kid.” IT Chapter Two wordt in september in de bioscoop verwacht. Naast McAvoy en Skarsgard heeft het ook rollen voor onder andere Jessica Chastain, Jay Ryan, James Ransone, Isaiah Mustafa, Bill Hader en Andy Bean.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *