The Night’s Watch: 25 januari

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

GLAAD to see you go

GLAAD heeft Bohemian Rhapsody’s nominatie voor Beste Film ingetrokken na de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van regisseur Bryan Singer. De biografische Queen film begon filmen onder leiding van Singer, waarna hij halverwege de opnames werd ontslagen om onverklaarbare absentie. Een week later begon er een rechtszaak tegen hem, omdat hij werd verdacht van de verkrachting van de toen 17-jarige Cesar Sanchez-Guzman in 2003. Later volgde er beschuldigingen van nog vier andere jongens. Bohemian Rhapsody ontving een Beste Film nominatie voor de 2019 GLAAD Media Awards, maar die nominatie is nadat het laatste nieuws naar buiten kwam dus ingetrokken door GLAAD, Gay & Lesbian Alliance Against Defamation. Tegenover Variety verklaarde de organisatie: “In light of the latest allegations against director Bryan Singer, GLAAD has made the difficult decision to remove ‘Bohemian Rhapsody’ from contention for a GLAAD Media Award in the Outstanding Film – Wide Release category this year. This week’s story in The Atlantic documenting unspeakable harms endured by young men and teenage boys brought to light a reality that cannot be ignored or even tacitly rewarded.” De cast en crew van de film wordt sowieso al bekritiseerd, omdat ze tot het uiterste gaan om de geruchten vooral niet aan te spreken, maar dit is de eerste keer dat er dus echt een actie wordt ondernomen. Bohemian Rhapsody heeft nog wel een nominatie voor Beste Film voor de Oscars.

The Walking Fair

The Walking Dead producer Angela Kang heeft bevestigd dat de tweede helft van het negende seizoen de beruchte Fair zal bevatten. Deze gebeurtenis in de stripboeken is te vergelijken met Game of Thrones’ Red Wedding en ja, dat is zo slecht als het klinkt. Aan het einde van de eerste helft van het seizoen werden The Whisperers geïntroduceerd, die een belangrijke rol zullen gaan spelen in de rest van het seizoen. Seizoen negen kende al een hoop grote gebeurtenissen, waaronder de vertrekken van Rick Grimes en Maggie Rhee, twee prominente personages voor de serie, en twee tijdsprongen. En daar komt nu dus de Fair nog bovenop. In de stripboeken betekende de Fair slecht nieuws voor Ezekiel en Rosita, maar de serie heeft wel de neiging om dit soort sterfgevallen uit de strips weer helemaal om te gooien in de serie, dus eigenlijk hoeft dat niets te zeggen. In The Walking Dead’s aankondiging op Twitter werd Ezekiel echter wel al naar voren geduwd in een Game of Thrones geïnspireerde meme. We zullen zien.

Thank the Lord

21 en 22 Jump Street regisseur Phil Lord heeft laten weten dat 24 Jump Street, en dus niet 23, momenteel in ontwikkeling is. Lord, die samen met co-regisseur Chris Miller, verantwoordelijk was voor de eerste twee delen uit de tegen alle verwachtingen in succesvolle films laat aan We Live Entertainment weten dat ze dus bezig zijn met 24 Jump Street en dat 23 Jump Street nog even in de reserve gaat. In 21 Jump Street gingen twee onervaren agenten undercover op school om zo een drugsleverancier op te sporen. In 22 Jump Street gingen ze undercover op de universiteit. Nu is het de vraag waar ze undercover zullen gaan in het volgende deel, in de credits van 22 Jump Street werd al even gehint naar buitenlandse studentenruil, wat wellicht wel hilarisch zou kunnen worden. Misschien dat op een later tijdstip dan ook nog duidelijk kan worden waarom 23 Jump Street is overgeslagen in de reeks.

(Breaking) Bad movie

Een aangekondigde castlijst voor de aankomende Breaking Bad film heeft een aantal terugkerende personages verhuld, waaron Bryan Craston’s Walter White. Breaking Bad is één van de meest populaire series van de moderne tijd en is dat gebleven na de afronding van de serie in 2013. Daarna is de wereld ook blijven uitbreiden, met de spinoff Better Call Saul, die op AMC binnenkort aan zijn vijfde seizoen begint. Maar Vince Gilligan is nog niet klaar, want afgelopen jaar brak het nieuws dat er ook een film aan zat te komen rondom Aaron Paul’s Jesse Pinkman, als een vervolg op de originele serie. Destijds liet Craston weten interesse te hebben in het terugbrengen van zijn Walter White, maar dat het niet zou lukken vanwege zijn schema op Broadway. Nu lijkt dat volgens Revenge of the Fans toch anders te zijn. De nieuwssite heeft een lijst naar buiten gebracht dat de cast van de nieuwe film zou bevatten, en naar Craston staan daar ook onder andere de bekende namen van Krysten Ritter, Jonathan Banks, Jesse Plemons, Charles Baker, Matt Jones en Robert Forster op. Nu weten Breaking Bad fans dat enkele van deze personages inmiddels zijn overleden, dus ze zouden dan teruggebracht moeten worden aan de hand van flashbacks. Aangezien er officieel nog niets over de film is aangekondigd, zullen we wel even geduld moeten hebben tot we duidelijkheid hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *