The Night’s Watch: 28 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Birds, birds, birds

De Netflix film Bird Box had op het gebied van recensies een moeilijk begin, maar het is hard op weg één van de populairste films van 2018 te worden. Sandra Bullock speelt de hoofdrol in deze film, waarin een kwade kracht ervoor zorgt dat iedereen die het ziet direct zelfmoord pleegt. Om zichzelf en twee kinderen in veiligheid te brengen, moet ze een zware tocht af gaan leggen over een rivier, zonder haar blinddoek af te nemen. Zoals onze eigen recensie van Bird Box ook al beschreef, wijkt het einde van de film af van het einde van het boek waarop het gebaseerd is. In onze optiek een slechte keuze, maar regisseur Susanne Bier legt aan Polygon uit waarom die keuze gemaakt is. (Dit bevat wel spoilers voor degenen die de film nog niet gezien hebben, dus kijk hem eerst en keer dan terug.) Bier vertelt dat zij geen apocalyptische film wilde maken zonder hoopvol einde, vooral omdat al haar films altijd op een optimistische noot eindigen. Ze vond dat dit noodzakelijk was, om de film een hoopvollere boodschap te geven.

En over eindes gesproken, er is meer nieuws over Bird Box, en dan vooral rondom het mysterieuze wezen dat alle problemen veroorzaakt. Het wezen wordt namelijk nooit getoond in de film, maar dit was bijna wel gebeurd. In een interview die de cast en crew deed met Bloody Disgusting vertelde schrijver Eric Heisserer dat één van de producers eigenlijk vond dat het wezen op gegeven moment in beeld moest verschijnen en daarom werd er een hele scene met Malorie en het wezen geschreven. Uiteindelijk werd het toch niet gebruikt in de film en hoofdrolspeelster Sandra Bullock vertelde dat dit waarschijnlijk een hele goede keuze was. “It was a green man with a horrific baby face. It was snake-like, and I was like, ‘I don’t want to see it when it first happens. Just bring it into the room. We’ll shoot the scene.‘” legt Bullock uit. “I turn and he’s like this. It’s making me laugh. It was just a long fat baby.” Ja, misschien toch een goede keuze om het wezen gewoon buiten beeld te houden.

Snel terug naar 221B Baker Street

De paar ongelukkigen die de nieuwe Sherlock Holmes komedie, Holmes & Watson, hebben gezien kunnen waarschijnlijk beamen hoe diep pijnlijk slecht de film is. Will Ferrell en John C. Reilly kwamen na Step Brothers weer bij elkaar voor deze komedie over Sherlock Holmes en John Watson, wat een nieuwe kijk op het bekende verhaal zou moeten zijn, maar wat in werkelijkheid gewoon afval blijkt te zijn. Filmstudio Sony zag dat blijkbaar al aankomen, want die heeft nog geprobeerd de film te verkopen aan Netflix. Dit meldt Deadline. Netflix trapte daar niet in en wees het aanbod snel af. Verstandige beslissing, want het ziet ernaar uit dat Holmes & Watson de geschiedenisboeken in zal gaan als één van de slechtste films van 2018.

Happy New Daleks

In plaats van de gebruikelijke kerstaflevering, springt het elfde seizoen van Doctor Who naar het nieuwe jaar voor een special. In deze Nieuwjaarsaflevering Resolution lijkt een oude vijand van de Doctor, de Daleks, terug te gaan keren. In een (hele) korte trailer wordt het oude/nieuwe gevaar geïntroduceerd met de bekende krijs van de Daleks en een korte uitleg van de Doctor die het DNA van ‘the most dangerous creature in the universe‘ blijkt te hebben gevonden. Het is niet veel, maar het is iets. Op de rest moeten we dan maar tot 1 januari wachten. Kijk hieronder de teaser.

The Bandersnatch in the mirror

Black Mirror fans kunnen in de hun handjes knijpen, want de trailer van de eerste Black Mirror film is door Netflix vrijgegeven. De film heeft hoofdrollen voor Fionn Whitehead (Dunkirk) en Will Poulter (The Maze Runner) en vertelt het in 1984 gelegen verhaal over een jonge programmeur die zicht begint te verliezen op wat echt is en wat niet als hij bezig is een fantasieboekenserie om te zetten naar een videospel. Het verhaal op zich zou natuurlijk al spannend genoeg zijn, maar er is ook nog een kans dat de film meer is dan alleen een film. Voor de film, die 90 minuten lang schijnt te zijn, is namelijk meer dan vijf uur aan materiaal opgenomen. Dat kan of betekenen dat ze een hele slechte planner hadden, of dat er de mogelijkheid is dat de film wellicht interactief is? Het zou voor Black Mirror, een serie die draait rondom het verleggen van technologische grenzen, zeker niet te gek zijn. Kijk hieronder de trailer, of kijk gewoon zelf even de film. Die staat namelijk vandaag al op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *