The Night’s Watch: 28 mei

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Hawk-bye

Het is inmiddels een maand geleden sinds Endgame uitkwam, maar de film breekt nog steeds onze harten. De meest recentelijke breuk is afkomstig van Jeremy Renner, die op zijn Instagram een Behind The Scenes foto heeft geplaatst van de emotionele laatste scene tussen Renner’s Clint Barton en Scarlett Johansson’s Natasha Romanoff. De scene was één van de meest emotionele van de film en zelfs de foto is dus hartverscheurend. Renner schreef bij de foto: “Behind the scenes with this goddess.” Bekijk de post hieronder.

Thank you, Dany

De finale van Game of Thrones was voor veel fans geen succes. Onrust begon al eerder in het seizoen te ontstaan, na ontwikkelingen rondom Emilia Clarke’s personage Daenerys Targaryen. Fans begonnen met een petitie om het laatste seizoen opnieuw te laten maken, die inmiddels al 1,5 miljoen handtekeningen heeft verzameld. Acteurs van de serie waren echter fel over de petitie, die ze respectloos vonden tegenover de mensen die zo hard aan het seizoen hadden gewerkt. Daarom kwamen andere fans met een andere initiatief, om juist wat meer positiviteit in de wereld te brengen en begonnen een inzameling voor Emilia Clarke’s stichting. Clarke kreeg tijdens de opnames van het eerste seizoen te maken met twee levensbedreigende aneurysma’s, waar ze recentelijk voor het eerst openhartig over heeft gesproken. Ze startte de stichting SameYou, om mensen te helpen met revalidatie. Als dank voor haar optreden als Daenerys hebben de fans inmiddels 25.000 dollar opgehaald via Reddit. Een prachtig gebaar!

Kleding aan

En er is meer Emilia Clarke nieuws. In een recentelijk interview met The Hollywood Reporter liet de actrice weten dat ze jaren geleden de hoofdrol in Fifty Shades of Grey heeft afgewezen, omdat er naaktscenes in zaten. Ja, er zit meer achter, anders zou het wel heel ironisch zijn. Emilia Clarke is in Game of Thrones meerdere keren naakt geweest, maar werd er wel gek van dat dit bijna het enige was dat zij ooit werd gevraagd over de serie. Ze was bang dat de rol van Anastacia in Fifty Shades haar helemaal zou typeren als actrice, wetend hoeveel seksscenes erin zouden zitten. “The last time that I was naked on camera on [Game of Thrones] was a long time ago, and yet it is the only question that I ever get asked because I am a woman,” vertelde Clarke. “And it’s annoying as hell and I’m sick and tired of it because I did it for the character — I didn’t do it so some guy could check out my tits, for God’s sake. So, that coming up, I was like, “I can’t.” I did a minimal amount and I’m pigeonholed for life, so me saying yes to that, where the entire thing is about sensuality and sex and being naked and all of that stuff, I was just like, “No way am I going to voluntarily walk into that situation and then never be able to look someone in the eye and be like, ‘No, you can’t keep asking me this question.” Achteraf is het waarschijnlijk sowieso een goede keuze geweest, want hoewel Fifty Shades best een hoop heeft opgebracht, werd het in de kritieken enorm afgekraakt. Er zijn betere doeleinden voor Emilia Clarke’s talent, natuurlijk.

Ladies en gentleman

De serie is pas net te zien, maar Gentleman Jack is door HBO en BBC al vernieuwd voor een tweede seizoen. Dit is aangekondigd door Variety. Het tweede seizoen van de serie zal acht afleveringen tellen. De serie vertelt het verhaal van Anne Lister, die in de 19e eeuw openlijk al lesbische vrouw leefde in een tijd waarin homoseksualiteit als criminaliteit zag. Gelukkig voor haar erkende de maatschappij lesbiennes niet als iets dat echt kon bestaan, dus ze kon er gewoon mee wegkomen. De serie is gebaseerd op de boeken van Lister, waarin haar ervaringen, gevoelens en relaties gedetailleerd werden bijgehouden. Het tweede seizoen zal hier ook weer over gaan, er is genoeg bekend om de serie nog even vol te houden. Hoofdrolspeelster Suranne Jones liet weten: “We always dreamed there would be more and now we get to play it all out. It’s such amazing and positive news. I love working with the brilliant and talented Sophie Rundle and can’t wait to create some more Lister and Walker moments with her too.” Wanneer het tweede seizoen zal verschijnen is nog niet bekend. Voorlopig is het eerste seizoen nog bezig.

King of the box office

Het lijkt erop dat The Lion King de box office zal gaan domineren deze zomer. Disney stormt met de film af op een nieuwe record binnen de wereld van haar live action remakes. Volgens de voorspelling van Box Office Pro raast de film af op een openingsweekend dat het bestaande record van Beauty and the Beast zal overtreffen. Dat is in elk geval goed nieuws voor Disney, die sowieso al een fantastisch jaar heeft natuurlijk. In maart kwam Captain Marvel uit, deze maand kwam Aladdin uit en in april brak Avengers: Endgame natuurlijk sowieso al alle records. In 2019 is Disney echt de happiest place on earth.

Waar issie heen?

Kortgeleden werd bekend dat Blumhouse werkte aan een reboot van The Invisible Man en nu weten we in elk geval dat we er niet lang op zullen hoeven wachten. HN Entertainment heeft bekend gemaakt dat de opnames naar verwachting in juli dit jaar al zullen beginnen in Australië. Leigh Whannell zal de film gaan regisseren en de film zal rollen kennen voor onder andere Elisabeth Moss en Storm Reid. De film zal zich gaan richten op Cecilia, waarbij na het overlijden van haar vriend vreemde dingen gebeuren, waardoor ze eraan begint te twijfelen dat hij echt dood is. Er zijn al eerdere mislukte pogingen geweest om het franchise terug te brengen, dus hopelijk zal het deze keer echt een keertje lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *