The Night’s Watch: 30 april

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Never ending game

[Deze paragraaf kan lichte spoilers voor Avengers: Endgame bevatten.] Het eindgevecht in Avengers: Endgame had eigenlijk veel langer kunnen duren, aangezien er meer scenes voor het gevecht waren gefilmd, maar het niet gehaald hebben tot de laatste versie. Dit vertelden Endgame schrijver Christopher Markus en Stepehen McFeely aan The New York Times tijdens een interview over de film. Ze vertelden ook in details over één van de scenes, die zich afspeelden in de loopgraven tijdens het gevecht. “We wrote and shot an even much longer battle, with its own three-act structure,” vertelde Markus. Ze vertelden dat bijvoorbeeld de loopgraven scene een hoop tempo uit het gevecht zou hebben gehaald en dat het daarom uiteindelijk niet in de film terecht is gekomen. De film was uiteindelijk meer dan drie uur lang en net te doen voor mensen met een kleine blaas (indien er goede voorbereiding werd getroffen), dus misschien was het sowieso de juiste keuze.

13 Reasons Why

Een nieuw onderzoek toont een correlatie tussen zelfmoord onder jongeren en Netflix’ 13 Reasons Why. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher uit 2007. Tien jaar later zette Netflix het boek om naar een serie. De serie is inmiddels vernieuwd voor een derde seizoen, ondanks dat het verhaal van het boek al na één seizoen was afgelopen, en richt zich op een groep jongeren wiens levens zijn aangetast na de zelfmoord van een klasgenoot. De serie ontvangt echter sinds het begin in 2017 al enige kritiek, vooral omdat sommige mensen vinden dat de serie zelfmoord onder jongeren iets teveel verheerlijkt. De meningen daarover blijven verdeeld, want het is aan de andere kant natuurlijk ook goed om zo’n serieus onderwerp wat veel aandacht te geven, maar een recentelijk studie in de Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, naar buiten gekomen via EurekAlert!, verbindt de serie aan een stijging in zelfmoord onder jongeren. De serie stelt dat de komst van 13 Reasons Why gelinkt was aan een stijging van 28.9% in zelfmoord onder jongeren tussen de tien en zeventien jaar, in de maand april van 2017. De data in het onderzoek werd vergeleken met soortgelijke data uit andere jaren. Het hele onderzoek is te lezen op de site van EurekAlert!

The Big Goodbye Theory

CBS’ The Big Bang Theory heeft nog één verrassing in petto voor de fans. Na de laatste aflevering van de serie zal een speciale afscheidsaflevering volgen, waarin op waardige manier afscheid kan worden genomen van de legendarische serie. The Big Bang Theory komt dit jaar na twaalf seizoenen ten einde. Na de finale zal de serie 279 aflevering op haar naam hebben staan, dat maakt het de langstlopende komedieserie in de geschiedenis. Het nieuws van de afscheidsaflevering werd bekend gemaakt door TVLine. De aflevering zal op 16 mei te zien zijn op CBS, na de finales van The Big Bang Theory en Young Sheldon. Wanneer de aflevering in Nederland te zien zal zijn is helaas nog niet bekend.

Back into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse’s Phil Lord en Chris Miller hebben een televisiedeal gesloten die betekent dat ze Marvel televisieseries zullen gaan ontwikkelen voor Sony TV. Deze series zouden ook verschillende Into The Spider-Verse series kunnen gaan betekenen. Into The Spider-Verse was vorig jaar een enorm succes en won zelfs een Oscar. The Hollywood Reporter laat nu weten dat de mannen een vijfjarig contract hebben getekend bij Sony Pictures TV en dat ze in die tijd hun eigen series zullen gaan produceren. Fingers crossed voor een Spider-Ham serie.

Fantastic Beasts 3: The Long Wait

Er is eindelijk een officiële verschijningsdatum voor Fantastic Beasts 3. Zoals al eerder werd gedacht, zal de film pas in november 2021 verschijnen. Dit is maar liefst drie jaar na de tweede film. De tweede film was een minder groot succes dan voorgaande films uit de Harry Potter wereld, maar de productie voor de derde film zou wel gewoon verder gaan. Wel lieten de producers weten dat er vertraging op was getreden. De film zou daarom pas begin 2021 kunnen verschijnen en om in de lijn van november verschijningen te blijven, is de film dus nog een half jaar naar achter geschroven, om pas eind 2021 te verschijnen. Het nieuws werd bekend gemaakt door The Wrap. Ook werd bekend dat de productie van de film in de lente van 2020 zal beginnen.

Back to Beverly

Shannen Doherty zal toch terugkeren voor de Beverly Hills 90210 reünie op Fox. Doherty speelde vanaf het begin van de serie in de jaren ’90 de rol van Brenda Walsh, maar werd na vier seizoenen ontslagen. Dit zou gebeurd zijn omdat er teveel spanning was tussen Doherty, de crew en de andere castleden, maar jaren later werd bekend dat haar vertrek uit de serie daarnaast ook te maken zou kunnen hebben met het feit dat ze haar haren had afgeknipt, zonder iemand van de serie daarvan op de hoogte te stellen. Toch maakt Variety nu bekend dat Doherty toch zal terugkeren voor BH90210, een miniserie waarin de oorspronkelijke cast versies van zichzelf spelen, terwijl ze proberen een reboot van de grond te krijgen. De serie zal bestaan uit zes afleveringen. Oorspronkelijk wilde Doherty niet terugkeren, maar wellicht dat de tragedie rondom Luke Perry’s vroegtijdige overlijden haar toch zachter heeft gemaakt tegenover een terugkeer. Perry zal hiermee het enige lid van de oorspronkelijke cast zijn die niet in de miniserie te zien zal zijn, maar verwacht wordt dat de serie wel enig tribuut aan hem zal wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *