The Night’s Watch: 31 december

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Friendly neighbourhood Thanos

Avenger: Infinity War staat in Nederland nog niet op Netflix, maar sinds enkele dagen in Amerika wel. Het is dus nog even wachten tot de film naar ons toe komt, maar het zal dan waarschijnlijk wel met een andere beschrijving verschijnen. Fans hebben zich namelijk massaal negatief uitgelaten over de beschrijving die Netflix bij de Marvel film had geplaatst. De beschrijving las: “Superheroes amass to stop intergalactic sociopath Thanos from acquiring a full set of Infinity Stones and wiping out half of all life in the universe” Nu is Thanos natuurlijk een grote slechterik, maar een sociopaat is hij niet. Sociopaten hebben namelijk kenmerkend geen empathie en handelen uit hun eigen beste interesses. En Thanos doet slechte dingen (als je het halve universum uitroeien slecht wil noemen), maar hij doet het wel met het idee het juiste te doen voor de wereld. Waanideeën? Ja. Sociopaat? Nee. Maar Netflix is niets als niet in goed contact met de fans, dus de beschrijving is inmiddels snel aangepast en leest nu: “Invader. Annihilator. So-called savior. As Thanos moves ever closer to omnipotence, the fate of the universe rests on the Avengers.” Oké, en nu naar Nederland.

Box of Gold

Birdbox is niet alleen de beste Netflix film van 2018, maar ook hard op weg om de beste Netflix film allertijden te worden. In de eerste week dat de film te zien is op het streamingplatform is de thriller door maar liefst 45 miljoen gebruikers bekeken. En dit is de eerste keer dat een film binnen de eerste week zoveel wordt bekeken. Netflix schreef op Twitter het volgende: “Took off my blindfold this morning to discover that 45,037,125 Netflix accounts have already watched Bird Box — best first 7 days ever for a Netflix film!” De film werd al snel nadat hij op Netflix verscheen een viraal succes. De film vertelt het verhaal van Malorie die met twee kinderen een gevaarlijke tocht moet maken om te ontsnappen aan een kwaadaardig wezen dat ervoor zorgt dat iedereen die het ziet direct zelfmoord pleegt. Om niet hetzelfde lot te ondergaan, moeten Malorie en de kinderen de tocht over de gevaarlijke rivier geheel geblinddoekt afleggen.

Mind-washed

Goed nieuws voor alle Loki fans, want Marvel heeft officieel bevestigd dat Thor’s broer inderdaad onder invloed van de Mindstone was in de oorspronkelijke Avengers film. Al langere tijd gaat de theorie in de ronde dat Marvel’s beste slechterik wellicht niet eens zo heel slecht is geweest. Loki gebruikte de steen in Avengers om de geesten van anderen over te nemen, maar blijkt dus zelf ook ten prooi te zijn gevallen voor de eeuwenoude kracht. Het is onbekend of Thanos die voorzag toen hij hem de steen gaf, maar het zou zeker niet ondenkbaar zijn. Het betekent in elk geval dat de handelingen van Loki in Avengers, zijn ‘slechtste’ tijd niet zijn eigen zijn geweest en hij dus wellicht ook niet zo’n schurk is als eerder was gedacht. Wat zijn einde in Infinity War wel weer extra tragisch maakt natuurlijk.

Return of the Princess

De overleden Star Wars icoon Carrie Fisher zal toch te zien zijn in de aankomende nieuwe Star Wars film, die volgend jaar wordt verwacht, en haar broer Todd legt uit op welke manier dit zal gebeuren. Tegen Good Morning America onthult Todd dat Lucasfilms gebruik zal gaan maken van oud materiaal dat nog niet eerder gebruikt is. Hij vertelt: “There’s a lot of minutes of footage. I don’t mean just outtakes. This is unused, new content that could be woven into the storyline. That’s what’s going to give everybody such a great kick. It’s going to look like it was meant to be. Like it was shot yesterday.” Hoeveel Carrie Fisher precies in de film te zien zal zijn en hoe groot haar rol zal zijn is nog niet bekend, maar het is een fijn idee om te weten dat de prinses toch nog een terugkeer naar het grote scherm zal maken. Carrie Fisher’s dood in 2017 maakte een grote impact op veel fans en op deze manier kunnen we haar toch nog een keer bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *