The Night’s Watch: 5 februari

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

It’s a zoo out here

Zootopia stemacteur Tommy Lister heeft bekend gemaakt dat Disney werkt aan twee vervolgen van de populaire animatiefilm. Zootopia kwam in 2016 uit en is ondanks het succes van de eerste film tot nu toe een alleenstaande film gebleven. Maar daar komt dus binnenkort verandering in. Het nieuws werd bekend via Blog Mickey, toen Lister de aankondiging maakte tijdens een meet & greet evenement. Hij vertelde: “I can tell you for sure I’m doing another Zootopia with Disney. We’re doing three of them. We’re the biggest film that Disney is producing. The last one was $240 million. This one I’m hearing will be $300 million. That’s what they spent on the budget, not the advertising. But the movie made $2.6 billion, with merchandising and the box office.” Er is nog geen officiële bevestiging vanuit Disney, dus we weten ook nog geen mogelijke datum waarop de film uit kan komen, maar dit is in elk geval al heel goed nieuws voor elke Zootopia fan.

Heel het legioen naar huis toe

FX’s Legion zal na het aankomende derde seizoen tot een einde gekomen. Het nieuws dat de X-Men serie niet meer vernieuwd zal worden voor een vierde seizoen is naar buiten gekomen via The Wrap, nadat FX CEO John Landgraf dit aankondigde tijdens de Television Critics Association’s Winter Tour. Landgraf liet ook weten dat bedenker Noah Hawley altijd gepland had dat er maar drie seizoenen zouden komen en dat dit derde seizoen op de planning staat voor aankomende zomer. Legion kwam naar FX toe als deel van de deal tussen Marvel TV en Fox die de bepaalde personages van de X-Men aan Fox verkocht. Oorspronkelijk zou naast Legion ook een Hellfire serie naar FX komen, maar die heeft het nooit tot uitzending gehaald. In Legion spelen onder andere Dan Stevens, Aubrey Plaza en Rachel Keller.

Keep on screaming

Ryan Murphy heeft fans blij gemaakt met het nieuws dat er een mogelijk terugkeer van Scream Queens aan zit te komen. De serie had vanaf 2015 twee seizoenen, maar werd uiteindelijk in 2017 van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers maar laag bleven. Het idee van de serie was om elke aflevering een personages te vermoorden om zo de kijkers aan het werk te zetten om erachter te komen wie de moordenaar was. De lage kijkcijfers waren in elk geval niet te wijden aan het gebrek aan grote namen, want in de serie waren onder andere Jamie Lee Curtis, Emma Roberts, Billie Lourd, Lea Michele en Abigail Breslin te zien, met een aantal gastrollen van onder andere John Stamos en Taylor Lautner. Murphy liet het balletje vanaf Instagram rollen met de woorden: “So many people recently have been asking me about rebooting or continuing SCREAM QUEENS (RIP, taken too soon). Emma, Billie, Lea and I have mused on it, but question: should it be a six episode limited? A catch up movie? Who should I bring back? Would love your thoughts. So many questions…” Sindsdien zijn er een hoop positieve reacties opgekomen, dus wellicht dat we binnenkort ook een officiële aankondiging kunnen verwachten.

Extremely Netflix

Netflix heeft de rechten bemachtigd van Voltage Pictures’ biografische Ted Bundy film, Extremely Wicked, Shockingly Evil en Vile. De film kent hoofdrollen voor Zac Efron en Lily Collins en vertelt het verhaal van Ted Bundy door de ogen van zijn toemalige vriendin Elizabeth Kloepfer. Netflix is momenteel ook al het huis van een documentaire over Bundy, genaamd Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Deze documentaire is van dezelfde maker van Extremely Wicked, namelijk regisseur Joe Berlinger. Volgens The Hollywood Reporter heeft Netflix de rechten bemachtigd voor negen miljoen dollar. De film zal nog niet gelijk op Netflix verschijnen, maar eerst te zien zijn in de bioscopen, vanaf de herfst van dit jaar. Een officiële datum is nog niet vrij gegeven.

The Long Game

HBO gaat van de zomer beginnen met de opnames van de Game of Thrones spin-off. De serie heeft nog geen officiële naam, maar wordt door bedenker George R.R. Martin naar verwezen als The Long Night. Het verhaal van de spin-off zal zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van A Song of Ice en Fire, waarop Game of Thrones is gebaseerd, plaatsvinden. Het nieuws is door HBO’s programma president Casey Bloys bekend gemaakt aan Entertainment Weekly. Hiermee zijn de eerdere geruchten dat de opnames deze maand al zouden beginnen onjuist gebleken. Het betekent in elk geval dat we voorlopig nog onze volledige aandacht bij het achtste en laatste seizoen van de serie kunnen houden, dat vanaf april met zes afleveringen terug zal keren naar HBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *