The Night’s Watch: 6 mei

In Night’s Watch worden alle relevante nieuwtjes van de afgelopen nacht keurig op een rijtje gezet, zodat je volledig op de hoogte kan blijven zonder er ook maar een minuutje slaap om te missen. For this night and all nights to come.

Agents of Ignorance

Marvel’s Agents of Shield zal officieel de gebeurtenissen van Avengers: Endgame negeren in het komende seizoen. Agents of Shield is sinds 2013 op televisie gezien en heeft gedurende de jaren vaak thema’s en gebeurtenissen gedeeld met de films, met het belangrijkste moment zijnde de onthulling van Hydra binnen Shield in Captain America: Winter Soldier. Het zesde seizoen van de serie zal hier dus uiteindelijk vanaf stappen. Maar ze hebben wel een goede reden. Ze wisten namelijk niet wat er zou gaan gebeuren. Marvel TV baas Jeph Loeb vertelt aan The Wrap dat ze wel een idee hadden van het plot, maar ook niet alles wisten en er niet zeker van konden zijn wanneer het nieuwe seizoen zou verschijnen, waardoor er ook gevaar voor spoilers ontstond. Loeb voegt er nog aan toe: “We don’t want to ever do something in our show which contradicts what’s happening in the movies. The movies are the lead dog. They’re setting the timeline for the MCU and what’s going on. Our job is to navigate within that world. The only way for us to tell our story is to do them pre-snap.” Agents of Shield is wel al vernieuwd voor een zevende seizoen, dus er is een kans dat ze de Endgame gebeurtenissen nog zullen verwerken in een later seizoen. We gaan het zien.

Iron Anniversary

Op 2 mei was het groot feest, Iron Man werd namelijk 11. Nee, niet Tony Stark. De film. De eerste Iron Man film kwam uit in mei 2008 en lanceerde het MCU dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de filmgeschiedenis. Zeker nu Endgame nog steeds record na record breekt. Robert Downey Jr bracht het nieuws feestelijk onder de aandacht door op Instagram een video te plaatsen van de Avengers op de set van Endgame, terwijl ze zingen voor de verjaardag van de film. Een hele leuke video. Behalve als je op 3 mei jarig bent en bij het wakker worden een video ziet van de Avengers die Happy Birthday zingen, om er vervolgens achter te komen dat het voor een film is en niet voor jou. Kun je nagaan hoe teleurgesteld ik was. Bekijk de video hieronder.

I love you 3000

[Deze paragraaf bevat lichte spoilers voor Avengers: Endgame] ‘I love you 3000’ is één van de meest iconische zinnen uit Avengers: Endgame geworden, maar nu blijkt de tekst ook een hele bijzondere oorsprong te hebben. Het is namelijk ingebracht door Robert Downey Jr zelf. Dit is bekend geworden via Business Insider. In de film zegt Downey’s personage Tony Stark tegen zijn dochter: “I love you tons”, waarop zij antwoordt: “I love you 3000”. Oorspronkelijk zou Morgan alleen de eerste zin hebben terug te zeggen, maar Downey vertelde dat wanneer hij ‘I love you tons’ tegen hen zei, zij altijd antwoordde met ‘I love you 3000’. De schrijvers namen dat antwoord over en een iconische zin uit het MCU was geboren.

Captain Falcon

[Deze paragraaf bevat spoilers voor Avengers: Endgame] Dat niet iedereen een compleet script had voor Avengers: Endgame wisten we al, maar Falcon’s Anthony Mackie moest wel op een hele bijzondere manier achter het lot van zijn personage Sam Wilson en Chris Evans’ Steve Rogers komen. Hij hoorde het nieuws namelijk via het script van Chris Evans. Dit vertelde Mackie in een interview met IMDB: “I didn’t even know it was happening. We were at his house and he goes, ‘You excited?’ And I’m like, ‘What are you talking about?’ And he goes, ‘Wait, you don’t know?’ And I’m like, ‘Know what?’ He jumps up, runs out of the room, comes back in with the script. He’s like, ‘Read it!’ And I read the scene and I’m like, ‘Woah!’ And he goes, ‘Yeah!’ We cried. We drank. We laughed. It became this thing. I’m very happy I got that moment with Chris, for him to not only pass me the shield, but to tell me what was happening in the script.” Mackie vertelde verder nog over hoeveel het feit dat een zwarte man de rol over zou gaan nemen betekende voor hem en voor zijn zoons. Er schijnen een hoop tranen bij te zijn komen kijken. Join the club, dude. Het interview is hieronder te kijken.

Downton 2.0

En er is verrassend genoeg ook nog nieuws dat niks met Marvel te maken heeft. De schrijver en bedenker van Downton Abbey heeft namelijk een nieuw project aan zijn handen. Julian Fellowes’ nieuwe serie The Gilded Age is opgepikt door HBO. Dit is bekend gemaakt door Vulture. En blijkbaar was HBO ook niet de enige geïnteresseerde partij, wat veel goeds betekent voor de kwaliteit van de serie. De serie zal een nieuw kostuumdrama worden, wat Fellowes eerder natuurlijk ook een hoop succes opleverde. The Gilded Age zal tien afleveringen gaan kennen en het verhaal volgen van Marian Brook, de wees van een generaal die naar New York verhuisd om onder de zorg van haar tante’s te komen. Het zorgt voor weer wat meer content voor HBO in een post-Game of Thrones wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *