The Walking Dead bereidt zich voor op vertrek Danai Gurira

Niet lang na het nieuws dat AMC’s The Walking Dead vernieuwd was voor een tiende seizoen, volgt nu het nieuws dat we waarschijnlijk weer afscheid gaan nemen van een geliefd castlid in het nieuwe seizoen. In dit geval gaat het om Michonne’s Danai Gurira.

Vorige week werd bekend gemaakt door Angela Kang dat The Walking Dead is vernieuwd voor een tiende seizoen, maar nu heeft The Hollywood Reporter bekend gemaakt dat we in dit seizoen helaas wel afscheid gaan nemen van een geliefd personage. The Reporter laat weten dat Danai Gurira, die in de serie de rol van Michonne heeft, slechts voor enkele afleveringen te zien zal zijn in het aankomende, nieuwe seizoen en dus daarin waarschijnlijk de serie zal gaan verlaten. Dit zal niet geheel het einde betekenen van het personage, want Gurira wordt verwacht later haar personage weer te gaan vervolgen in de The Walking Dead films, die zullen gaan draaien om Andrew Lincoln’s personage Rick Grimes. Lincoln verliet aan het begin van het huidige negende seizoen de serie in een mysterieuze helikopter, een verhaal dat in de films vervolgd zal worden. Niet alleen verloor de serie Lincoln in het negende seizoen, ook fanfavoriet Lauren Cohan (Maggie) verliet – levend – de serie. Rond haar personage gaan geruchten van een mogelijke spin-off, of anders eventueel een terugkeer in het tiende seizoen.

Danai Gurira is vanaf het derde seizoen deel van de cast in de rol van Michonne. Michonne kwam de serie in als een outsider met een mysterieus achtergrondverhaal, maar groeide al snel uit tot een onmisbaar lid van de groep en uiteindelijk zelfs de moeder van Rick’s tweede zoon, RJ. Waarom Gurira precies de serie verlaat is niet bekend, maar het zal wellicht te maken hebben met haar groei in roem door onder andere haar werk in Black Panther en Avengers: Infinity War, waardoor snel planningsproblemen kunnen ontstaan. Gurira is na Lincoln en Cohan dan de derde die uit vrije wil de serie verlaat. De serie verloor de afgelopen seizoenen ook al grote favorieten in onder andere Chandler Riggs en Steven Yeun, die in het stof beten omdat het script dat voorschreef. Dit seizoen kunnen we in elk geval nog van Gurira genieten, deze week hervat The Walking Dead de afleveringen met de tweede helft van het negende seizoen.

Beeld: AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *