The Walking Dead krijgt derde serie

Het Walking Dead universum wordt officieel verder uitgebreid. De wereld krijgt een derde serie. De nieuwe serie zal zich gaan richten op twee jonge vrouwen en combineert het apocalypsgenre met het coming-of-age-genre.

Scott M. Gimple werd vorig jaar gepromoveerd van de man die alles te zeggen had over The Walking Dead, naar de man die alles te zeggen had over het Walking Dead universum. En hij heeft sindsdien niet stil gezeten. Na het vertrek van Andrew Lincoln werd al bekend gemaakt dat er een trilogie aan films zou komen over het vervolg van het verhaal van Rick Grimes en nu zal onder Gimple de wereld van The Walking Dead nog verder worden uitgebreid met een derde serie. Na The Walking Dead en de originele spin-off Fear The Walking Dead, zal de nog naamloze derde serie zich gaan richten op een nieuwe groep overlevenden binnen dezelfde wereld en het zal voornamelijk inzoomen op twee jonge vrouwen in een spin-off met een coming-of-age tintje.

Via The Hollywood Reporter werd bekend gemaakt dat AMC tien afleveringen heeft besteld van de nieuwe serie. Matt Negrete zal de seriemaker gaan worden. Negrete heeft al aardige ervaring na de laatste vijf seizoenen als schrijver en producent voor The Walking Dead te hebben gewerkt. “I’m beyond excited to be a part of this new show set in The Walking Dead universe,” liet Negrete weten. “Writing and producing for the original series has been the job of a lifetime and I’m honored to be working with Scott and all the fine Dead folks at AMC in this new capacity. I can’t wait for the fans of the franchise to see what we’ve been cooking up!” Het is niet duidelijk of en hoe de nieuwe serie in verbinding zal staan met de bestaande twee series. Ook is het onduidelijk of er een link zal zijn met de aankomende films. Er zijn wel enkele personages die via hun contract vrij zijn om in elk onderdeel van het franchise op te duiken, waaronder Melissa McBride en Norman Reedus.

Er zijn nog weinig details bekend over de serie, behalve dat het zal gaan over twee jonge vrouwen. AMC’s officiële beschrijving luidt: “Some will become heroes. Some will become villains. In the end, all of them will be changed forever. Grown-up and cemented in their identities, both good and bad.” De opnames van de nieuwe serie zullen deze zomer beginnen in Virginia. De serie zal, als alles naar verwachting verloopt, in 2020 op televisie verschijnen.

Beeld: AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *