The Walking Dead vernieuwd voor tiende seizoen

De populaire AMC serie The Walking Dead is vernieuwd voor een tiende seizoen. Het nieuws komt als een redelijke verrassing, omdat The Walking Dead al langere tijd kampt met dalende kijkcijfers.

Het nieuws van de vernieuwing werd door AMC zelf bekend gemaakt door middel van een video met de aankondiging. Nieuwe showrunner Angela Kang deelde de video via Instagram. Het is een opluchting voor veel fans, omdat het er al een tijdje om spant hoe lang de serie nog blijft lopen. Al sinds het zesde seizoen zijn de kijkcijfers enorm in daling geraakt, mede ook door het verlies van enkele belangrijke personages. Het nieuwe negende seizoen moest een omslag worden, ondanks het verlies van opnieuw twee belangrijke castleden, Andrew Lincoln en Lauren Cohan. Toch blijven de kijkcijfers teleurstellen. Dat heeft AMC in elk geval niet ontmoedigd om de nieuw ingezette lijn nog iets langer aan te kijken en er nog een tiende seizoen tegenaan te gooien.

The Walking Dead is al sinds 2010 op AMC te zien. De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Robert Kirkman. Het vertelt het verhaal van een groep overlevenden van een zombie-apocalyps. De groep moet zien te overleven in een wereld waar ondoden een constant gevaar vormen en men zelfs de levenden niet meer kan vertrouwen. De serie heeft naast negen seizoenen ook een spin-off op zijn naam staan, Fear The Walking Dead, dat zich richt op een andere groep overlevenden. Gedurende de looptijd van de serie zijn naast Lincoln en Cohan ook onder andere Steven Yeun, Norman Reedus, Danai Gurira, Jeffrey Dean Morgan, Melissa McBride en Chandler Riggs te zien geweest.

The Walking Dead is nu nog bezig aan het negende seizoen. Dat zal vanaf 10 februari weer verder gaan met het tweede deel. Het tiende seizoen zal, als het goed is, in oktober van start gaan, net zoals de afgelopen jaren het geval is geweest. Kijk hieronder de video met de aankondiging.

Dit bericht bekijken op Instagram

Season 10! #twd #thewalkingdead

Een bericht gedeeld door Angela Kang (@angelakkang) op

Beeld: AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *