Vanaf zondag op NPO3: Killing Eve

Een verhaal over de ingewikkelde relatie tussen een jager en haar prooi, waarvan de onderlinge rollen constant verwisselen. Killing Eve was een succes dat men eigenlijk niet aan had zien komen, maar waar nu, met twee Golden Globe nominaties, niet meer omheen te komen is. En nu is de serie eindelijk ook op de Nederlandse televisie te zien.

Killing Eve vertelt het verhaal van verveelde rechercheur Eve (Sandra Oh, Grey’s Anatomy), die vastzit achter haar bureau. Ondertussen geniet huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer, My Mad Fat Diary) van alle luxe die haar gevaarlijke leven haar te bieden heeft. Wanneer Eve een aantal moorden van Villanelle over heel Europa aan haar verbindt, wordt ze op de zaak gezet om de huurmoordenaar op te sporen. Hierdoor raken de twee vrouwen verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muis-spel, waarin ze allebei geobsedeerd raken met elkaar.

De serie trok op haar thuisnetwerk BBC America in eerste instantie niet eens zo heel veel kijkers, maar wist dit enorm te verbeteren door glanzende recensies en een hoop online praat. Dit tot opluchting tot netwerkdirecteur Sarah Barnett, die al een tweede seizoen van de serie had besteld voordat de eerste überhaupt was uitgezonden.

De serie weet zich te onderscheiden van andere series door de unieke wereld die ze creëert. “Keep it weird,” was het advies dat Barnett de schrijvers gaf en dat is zeker gelukt. De serie combineert emotionele momenten en het psychologische thriller aspect met duistere humor en op sommige momenten zelf wreedheid.

Naast Sandra Oh en Jodie Comer, zijn ook onder andere Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell en David Haig in de serie te zien. Vanaf zondag 9 december is de serie elke week om 20:20 te zien op NPO3. Bekijk hieronder nog even de trailer.

Beeld: BBC America

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *