Vierde Avatar seizoen moest plaats maken voor live action film

Politie? Ja, ik wil gaan een vreselijke misdaad melden. Ja, het gaan over Avatar: The Last Airbender. Oké, ik zal ophouden met bellen.

De meeste van jullie zullen Nickelodeon’s Avatar: The Last Airbender nog wel kunnen herinneren. Avatar was één van de meest legendarische animatieseries, maar kende helaas maar drie seizoenen voordat het ten einde kwam. De nalatenschap van de serie leidde wel nog tot het één en ander, waardoor een spin-off serie en die ene, afgrijselijke live action film, maar nooit een vierde seizoen. En dit terwijl nu blijkt dat het wel een mogelijkheid is geweest.

Avatar’s voormalig hoofdschrijver Aaron Ehasz heeft op Twitter laten weten dat er oorspronkelijk plannen waren voor een vierde seizoen. Hij plaatste dit op 1 april, dus het duurde even voordat fans doorhadden dat het geen grapje was. Was het maar een grapje. Ehasz vertelde niet alleen dat er een vierde seizoen gepland was, maar ook een verhaallijn die ze van plan waren uit te werken. Het zou zich gaan richten op Zuko’s zus Azula en haar weg naar verlossing. In de stripboeken is deze lijn wel nagestreefd, maar het bleek daarin uiteindelijk toch een list te zijn. In de serie zou ze echt uiteindelijk haar weg terug hebben gevonden naar de goede kant. Haar redemption zou wel langer gaan duren dan die van Zuko. Zo schrijft Ehasz: “Longer and far more complicated than Zuko’s. She had not bottomed in the end of season 3, she had further to go. At the deepest moment in her own abyss she would have found: Zuko. Despite it all, her brother Zuko would be there for her. Believing in her, sticking by her, doing his best to understand and help her hold her pain that she can no longer hold alone. Zuko, patient, forgiving and unconditionally loving, all strengths he gained from Uncle Iroh.”

Ik denk dat ik voor alle fans spreek als ik zeg dat we het graag hadden willen zien, maar waarom is er dan nooit een vierde seizoen gekomen? Dat hebben we dus aan M. Night Shyamalan te danken. Hij kan dan de laatste jaren een hoop hebben goed gemaakt, maar er zal altijd wel een dieptepunt op zijn C.V. blijven staan. Het vierde seizoen kwam er namelijk niet, omdat de live action film erachter aan kwam en de producten besloten zich te richten op de film in plaats van een nieuw seizoen. The Last Airbender was een enorme flop, vol slecht acteerwerk, slechte effecten en Razzies. En het kostte ons dus een vierde seizoen. De producenten van Avatar keerden uiteindelijk wel terug naar animatie, met de vervolgserie The Legend of Korra, die zich richtte op de Avatar na Aang. Uiteindelijk kwam het dus wel weer goed, maar een vierde seizoen over Aang was wel heel leuk geweest. Bekijk hieronder de tweets.

Beeld: Nickelodeon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *