Waarom Captain Marvel er anders uit ziet in Avengers: Endgame

Heb jij je afgevraagd waarom Captain Marvel er zo anders uitziet in Avengers: Endgame dan in haar eigen film? Dat is dus omdat Endgame eerder werd opgenomen dan Captain Marvel en Brie Larson nog niet helemaal wist hoe het personage eruit moest gaan zien.

Het is je misschien wel opgevallen dat Carol Danvers er toch net wat anders uitziet in de promomaterialen voor Avengers: Endgame dan in Captain Marvel. Op zich niet vreemd, want Endgame speelt zich tientallen jaren na de gebeurtenissen van Captain Marvel af, dus zo vreemd is het niet dat Danvers een iets andere look heeft dan in de jaren ’90. Toch was de verandering in uiterlijk niet een creatieve beslissing, maar in principe niets meer dan een probeersel. Endgame werd namelijk direct na Avengers: Infinity War opgenomen, wat betekent dat de opnames plaatsvonden vóór de opnames van Captain Marvel, ondanks dat de film eerder verscheen dan de ontknoping van Avengers. Brie Larson kroop dus eerst in de huid van Carol Danvers voor Endgame, nog voor ze dat deed voor haar eigen solofilm. Larson was dus nog aan het experimenteren met het uiterlijk van de superheld en de look in Endgame was dan ook haar eigen idee.

Online dachten veel mensen dat de nieuwe look van Danvers een resultaat was van de mannelijke invloed van de Russo broers, die Endgame regisseren, maar in een interview met Slashfilm laten Joe en Anthony Russo weten dat dit niet het geval is, maar dat Larson juist zelf de keuze had gemaakt voor het uiterlijk. De natuurlijke look in Captain Marvel was gewoon het resultaat van Larson die meer in contact kwam met haar personage. Joe Russo vertelt: “She filmed it before she filmed Captain Marvel, and I think she was experimenting with what the character was. And those were the choices that she and her hair and makeup team had made. And I think as she started to gain a deeper understanding of the character, especially as she approached her own movie. She started to make different choices and as an artist she should be afforded that right to make whatever choice that she wants to make.”

Op het moment dat Endgame werd opgenomen was er zelfs nog geen compleet script voor Captain Marvel, waardoor Larson een beetje moest experimenteren met het personage voorafgaand aan haar eigen solofilm. Het zal dus interessant worden om te zien of er meer verschillen zullen zitten tussen de Carol Danvers in Endgame en de Carol Danvers in Captain Marvel. Ondanks het andere uiterlijk lijkt Carol Danvers in het promotiemateriaal van Endgame tot nu toe nog steeds dezelfde badass als ze was in Captain Marvel, dus zo lang die kern van het personage intact blijft, zullen de fans weinig te klagen hebben. Avengers: Endgame verschijnt op 24 april in de bioscoop.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *