Waarom Lily James niet in de Downton Abbey film zit

Na de teaser trailer zijn we enthousiaster dan ooit over de aankomende Downton Abbey film en om alle bekende gezichten weer te zien. Het blijft alleen wel jammer dat Lily James niet terug zal keren in de rol waarmee ze doorbrak. De Downton producer en bedenker leggen uit waarom.

Lily James is inmiddels na films als Cinderella, Mamma Mia: Here We Go Again en Baby Driver niet meer weg te denken uit de filmwereld, maar het is nog niet eens zo lang geleden dat ze doorbrak met de rol van Rose in Downton Abbey en ze de boel op het landgoed op stelten zette. Het blijft dan ook enorm jammer dat we Rose niet terug zullen zien in de Downton Abbey film, die volgend jaar eindelijk te zien zal zijn.

Gareth Neame, producer van de film, maakt tegen Entertainment Weekly heel duidelijk waarom de actrice niet in de film zit. “She can’t be,” lacht hij. “She’s in every other film in the world at the moment.” Bedenker Julian Fellowes vult aan: “Lily is now a big star, and it would’ve been incredibly difficult for her to find time in her schedule to come and play essentially a supporting role in Downton when her career was in a different place when she was with us.” Fellowes vertelde verder nog dat Lily de show’s grootste succes was, gezien haar grote Hollywood carrière. Rose ging ook naar Amerika aan het einde van het vijfde seizoen, waarmee haar verhaal eigenlijk tot een einde was gekomen. Ook moeten ze al zoveel personages in een korte film verwerken, waar ze eerst tien tot elf uur per seizoen voor hadden, dat ze het verhaal sowieso beter om de hoofdpersonages kunnen laten draaien.

De teaser trailer voor de Downton Abbey film kwam korte tijd geleden uit. De film wordt op 13 september in de UK uitgezonden.

Beeld: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *